Bog

Julebestiariet

Af (
2017
)

Anmeldelse

Julebestiariet

16 nov.17

Julemørket gemmer også på uhygge, og i denne formidable julekalenderguide til vinterens monstre er der rig mulighed for at blive bekendt med de absolut farligste af slagsen.

Den nuttede nissefar og den hyggelige gamle julemand er nogle af julens velkendte og trygge bekendtskaber, som enhver barnlig sjæl håber at få et glimt af i løbet af december. Men der lurer andre væsener i julemørket, som man helst ikke vil møde, og som især de uartige børn bør tage sig i agt for! ’Julebestiariet’ er en grumme god kalenderbog, der i 24 foruroligende kapitler fortæller om julens og vinterens monstre, deres kendetegn og farlighed. Til alt held er der inkluderet tips til overlevelse, så der er en lille chance for at slippe væk i tide, hvis man skulle være så uheldig at løbe ind i en af december måneds allerfarligste rædsler.

Hvis du ligesom jeg kan blive lidt træt af julens pussenussede nisser og den glimmerdryssede højtid, så er ’Julebestiariet’ den helt perfekte kalenderbog. For bogen er en venlig reminder om, at selv julemanden ikke altid har været beskrevet så sødt, som vi kender ham i dag. For århundreder siden var vintermørket befolket med uhyggelige væsner, der kidnappede uartige børn, var kannibaler, stjal julemaden og generelt spredte frygt og rædsel med deres ugerninger. Med John Kenn Mortensens genkendelige streg i de dystre og skræmmende illustrationer og Benni Bødkers saglige, men stærkt ildevarslende, tekst genoplives juleuhyggen, der lurer lige om hjørnet. Med udgangspunkt i julens gamle ritualer og folkesagn fra lande som Danmark, Norge, Island, Tyskland, Rusland går Bødker og Mortensen i dybden med de onde væsner, der huserer omkring juletid og i vinterens mørke.

Kalenderbogen er en kærkommen tilføjelse til de mange andre med samme betegnelse, men Bødker og Mortensen giver den lige det twist, der skal til for, at det bliver den suverænt bedste monsterkalenderbog, man kunne ønske sig.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
ISBN
9788770856836
Antal sider
104

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer