Bog

Tintin på månen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tintin på Månen af Hergé

11 aug.19

Gedigen jubilæumsudgivelse med rigeligt med falden på halen komedie, der nok fungerer i stribeform, men bliver lidt anstrengende i et helt (dobbelt)album.

Her i 50-året for de første skridt på månen, og blandt mange andre jubilæumsudgivelser, er disse to tegneserieklassikere fra 1953 og 1954. Tintins måneeventyr er skildret i to albums 'Mission til Månen' og 'De første skridt på Månen'. Disse er samlet i dette bind i Niels Søndergaards relative nye oversættelse.

Tintin og Kaptajn Haddock (og Terry) bliver kaldt til Sydslavien, hvor professor Tournesol er beskæftiget i et tophemmeligt rumprojekt. De skal med Tournesol og hans assistent være med i den første bemandede ekspedition til Månen.

Naturligvis er der skumle spioner, der prøver at stjæle projektet og naturligvis dukker politimakkerparret Dupont og Dupond op og laver rav i gaden. Raketten kommer dog afsted, men med blinde passagerer ombord, og først efter meget drama og kampen mod blandt andet iltmangel, kommer de fleste tilbage i nogenlunde god behold.

På den ene side er det godt gået 15 år før Apollo 11 nogenlunde realistisk at skildre en månetur og -landing, og hatten af for det, men alderen har taget på den unge, friske og gæve reporter.

På sen anden side er Tintin stadig kult i visse kredse, og de fans fortjener denne gedigne jubilæumsudgivelse.

Bogdetaljer

Secondary title
Mission til månen, De første skridt på månen : det samlede eventyr
Forlag
Cobolt
Oversætter
Niels Søndergaard
ISBN
978-87-7085-762-8
Antal sider
128

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer