Bog

Her var en mand

Af (
2019
)

Anmeldelse

Her var en mand af Jeffrey Archer

19 aug.19
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Jeffrey Archer sætter et flot punktum i sin stærkt underholdende og dramatiske saga om familierne Barrington og Clifton.

Efter en kort prolog, hvor vi lige bliver opdateret på cliffhangerne fra foregåendende bind, er der som sædvanlig fart over feltet. Dette sidste bind i serien strækker sig over en lang periode, 1978-1992, og der er store ændringer på vej for vores hovedpersoner.

Slipper Lady Fenwick fra sit forsøg på at score en stor arv? Hvordan bliver det for Giles at være degradreret til almindeligt medlem af Underhuset og samtidig være helt uenig med sin søster, Emma, som bliver minister i Margaret Thatchers regering? Får Harry skrevet den roman, som han har drømt om skal blive hans største og bedste?

Jeg vil ikke gå i detaljer, for det vil spolere læseoplevelsen, men jeg synes, det er lykkes for J. Archer at afrunde serien på bedste vis. For de personer, der har været med fra start, sker fine afrundinger, mens de næste generationer er godt på vej, og deres liv kan vi jo selvfølgelig kun gisne om.

Jeg har været meget optaget at hele serien af mange grunde. Det er i sig selv en spændende og dramatisk historie om kærlighed, magt, intriger, og samtidig giver romanerne et godt indblik i udviklingen i England i det 20. århundrede. Archers research er god, og jeg har nydt at få indblik i det engelske valgsystem, retsvæsen og forholdene i Under- og Overhuset.

Harry, som er forfatter og måske Archers alter ego, har mange overvejelser om, hvordan han skal begynde sin roman. ”Hvis det gik ud på, at sætte læsernes fantasi i sving og føre dem over i en anden verden, vidste han af erfaring, at han var nødt til at fange deres opmærksomhed i første afsnit og senest før sidste sætning på siden”. Det lever J Archer fuldstændig op til, jeg har været fanget fra begyndelsen.

Archer har mange fans, også i Danmark, og for dem, der nu oplever et tomrum, er det rart at vide, at Lindhardt og Ringhof meddeler, at der til næste år venter en helt ny serie skrevet af den populære forfatter.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
46499581
ISBN
9788711691694
Antal sider
478

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser