Bog

Tavse stemmer

Af (
2024
)

Anmeldelse

Tavse stemmer

30 jan.24

Ann Cleeves er en dygtig plotmager. Bedst som man tror, Vera Stanhope er tæt på en opklaring, tager alt en overraskende drejning.

Vera Stanhope skal denne gang opklare mordet på en midaldrende kvinde, som hun finder i en sauna. Veras skarpe hjerne og direkte måde at møde mennesker på afslører lidt efter lidt adskillige hemmeligheder. 

Inspektør Vera Stanhope er en umådelig dygtig politikvinde. Hun er stor og grov og elsker mad. Hun er ganske kompromisløs, særligt når hun er sulten. Derfor har hendes læge bedt hende begynde at dyrke motion i form af en daglig svømmetur. Veras største bekymring er, hvordan man undgår at blive set! Derfor har hun, selvom hun virkelig afskyr det, sluttet sig til et eksklusivt hotels helseklub et stykke væk fra sit hus og sit arbejde. En morgen går hun som sædvanlig i saunaen efter sine anstrengelser i svømmehallen og finder en død kvinde, som viser sig ikke at have lidt en naturlig død.

Vera samler sit hold, inklusive sin kollega Joe og den yngre kollega Holly. De identificerer snart den døde som Jenny Lister, der er socialrådgiver og bor i en nærliggende landsby. Vera har fået ordre til at styre undersøgelserne, men ikke tage aktivt del i dem. Det tager hun dog ikke notits af, og hun besøger Jennys hus for at fortælle hendes 18-årige datter Hannah, hvad der er sket. 

Heldigvis kan Hannah søge trøst hos sin forlovede Simon, der bor i nærheden, og hvis mor Veronica, som vi har mødt tidligere, er er en fremtrædende kvinde i landsbysamfundet. Veronica har opdaget, at den tidligere socialrådgiver Connie muligvis var involveret i et barns død, og hun gør hende til centrum for ondsindet sladder. Vera opdager hurtigt flere forbindelser mellem disse mennesker, og på trods af spændingerne i samarbejdet med sine kolleger afslører hun mere og mere af fortiden og forbrydelsen.

Vera har en særlig forståelse af den ubehagelige side af den menneskelige natur, fordi hun ved, hvordan det er at være den mobbede ’fede pige’ i skolen. Hun besidder en skarp intelligens, som ofte drukner i hendes udseende, og man skifter mellem at føle irritation over og respekt for Vera, hvilket er med til at drive læsningen frem.

’Tavse stemmer’ er fremfor alt en god fortælling med levende karakterebeskrivelser. Vera fremstår også i denne historie lettere usympatisk med en uplejet fremtoning, men også med en dreven og vedholdende karakter og selvsikkerhed i forhold til egen begavelse. Plottet er tæt og lidt indviklet, men man er med lige fra begyndelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Line Beck Rasmussen
Faustnummer
137607867
ISBN
9788712067863
Antal sider
302

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer