Bog

Elsker, elsker ikke

Af (
2019
)

Anmeldelse

Elsker, elsker ikke af Jennifer Weiner

11 jul.19

Kan man bygge en fremtid på en ungdomsforelskelse? Tænksom og underholdende chick lit til hængekøjen.

Rachel og Andy møder hinanden første gang, da de er otte år. Rachel er indlagt på hospitalet med en medfødt hjertelidelse, mens Andy er faldet og har brækket sin arm. Mødet bliver en trøst for begge børn, men snart dukker Andys mor op, og han forsvinder igen ud af Rachels liv.

Otte år senere møder de to hinanden igen. Rachel er kommet helt over sine hjerteproblemer, og med en baggrund i den øvre middelklasse ligger fremtiden stort set fast for hende: færdiggøre high school, dannelsesrejse i Europa, universitet og giftes med en mand fra samme sociale klasse.

Andy derimod er søn af en enlig hvid mor og en sort far, der døde, da Andy var ganske lille. Pengene er små, og Andy er tæt på at komme i problemer som ung dreng. Heldigvis har han et talent for at løbe, og håber det kan være hans billet ud af fattigdommen.

Trods deres meget forskellige baggrunde udvikler der sig hurtigt varme følelser mellem dem. Men kan man bygge en fremtid på en ungdomsforelskelse?

'Elsker, elsker ikke'  er tænksom chick lit og god underholdning. Vi følger Rachel og Andy gennem 30 år, mens de på skift fortæller deres historier. Weiner tegner et fint og loyalt portræt af sine hovedpersoner på godt og ondt og giver samtidig et billede af et USA med store sociale forskelle.

Jeg var godt underholdt af historien, som jeg læste stort set i ét stræk. Fortællingen flyder let, trods springene i tid og fortællerstemmer, og selvom her er tale om chick lit, forfalder Weiner ikke til klichéer, men giver historien en interessant kant.

Tidligere har Jennifer Weiner bl.a. skrevet I dine sko, der blev filmatiseret i 2005 med store navne som Cameron Diaz og Toni Collette på rollelisten. 

'Elsker, elsker ikke' er et godt valg til hængekøjen, hvis du er til hjertevarm og velfortalt chick lit.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Poul Henrik Westh
Faustnummer
46618645
ISBN
9788771483406
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer