Bog

Bandekrig 145

Af (
2010
)

Anmeldelse

Bandekrig 145 af Jens Lapidus

08 jun.10

Forfatteren til spændingsromanerne ’Cash’ og ’Aldrig fucke op’ videreudvikler sine skildringer af den stockholmske underverden i denne fremragende og lækre Graphic Novel.

Efter en hård nat i byen bliver Jivan voldtaget af sin venindes bror og dennes kammerat.
Jivan ringer til sin kriminelle bror Mahmud, som overtaler hende til at gå til politiet og anmelde forbrydelsen.

Mahmud, som er en del af banden Alby Boys, har dog også sin helt egen dagsorden. Han vil have hævn, og selvom den ene gerningsmand er halvbror til lederen af en anden gangsterbande, indfanger Mahmud og hans venner de to gerningsmænd og begynder en systematisk afstraffelse. Under ledelse af den desillusionerede politimand Hägerström får politiet dog afbrudt hævnagten, og de to voldtægtsmænd fængsles.

Lavinen er dog sat i gang, og en veritabel krig mellem de to bander bryder ud. Det ene attentatforsøg efter det andet sættes i værk, og det går ikke alene ud over både bandemedlemmer og deres familier men også helt uskyldige svenskere.

Situationen er særdeles uholdbar, og selvom der inden for politiets ledelse er en holdning om at lade banderne fortsætte deres kamp (jo flere der bliver såret eller dræbt, jo færre forbrydere), så prøver Hägerström at få stoppet fejden. Også byens dominerende gangsterbande er interesseret i at få stoppet konflikten

Lapidus er en excellent historiefortæller med et unikt indblik i den kriminelle verden, og han holder spændingen ved lige ved at veksle mellem sine hovedpersoner fra de forskellige miljøer. Hans skildring af denne ukendte side af det svenske samfund med en flok mennesker, som helt igennem lever af og i forbrydelser, er helt igennem eminent.

Samarbejdet med tegneseriemanden Bergting fungerer tillige aldeles perfekt, og er med til at gøre Lapidus’s skildring særdeles troværdig.

Bergtings flotte og stemningsfyldte illustrationer, hvor han hele tiden veksler mellem forskellige farvenuancer, er med til at understrege og udbygge historien fra dette mørke Stockholm, hvor råheden, kynismen, kulden, rastløsheden og volden lurer lige om hjørnet.

Der venter læseren en stor oplevelse i denne tegneserie for voksne, og med den igangværende bandekrig i København tæt på nethinden er historien særdeles relevant.

Oprindeligt skrevet af Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Niels Lyngsø
Faustnummer
28255497
Graphic
Peter Bergting
ISBN
9788770533799
Antal sider
168

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer