Bog

Eragon

Af (
2013
)

Anmeldelse

Eragon - Første bog i Arven Kvartetten af Christoffer Paolini

03 jun.19

En dag finder Eragon en smuk sten, der viser sig at være et drageæg, og da det klækker, hvirvles han ind i det største, farligste og mest forrygende eventyr.

Dette er første bind af fire i ’Arven- kvartetten’. Christopher Paolini begyndte at skrive bogen, da han var 15 år og færdiggjorde den to år senere. En ret imponerende bedrift, hvor hans alder på ingen måde afspejler sig i hverken sprog eller forståelse af verden. Bogen er intet mindre end forrygende. Drager, krig, ondskab og godhed. Alle de virkeligt gode fantasy-forudsætninger er i spil and then some.

15-årige Eragon bor med sin onkel Garrow og fætter Roran i landet Alagaësia i en mindre landsby Carvahall. Hans mor fødte ham hos sin bror Garrow og hans kone Marian, og hun tiggede dem om at opfostre ham, da hun forlod ham dagen efter fødslen. Nu er moren død og meget er forandret.

Da Eragon finder et smukt blåt drageæg i skoven, en dag han er på jagt, bliver hans liv et helt andet. Først prøver han at sælge ægget, som han umiddelbart tænker er en smuk sten. Men landsbyboerne er overtroiske og kalder det en trolddomssten. De tør ikke købe noget, der er fundet i skovene på Rygkammen. Da ægget klækker, og den smukkeste lille koboltblå drage kommer til syne, bliver han meget overrasket. Da han rører ved den lille drage, mærker han en voldsom smerte i hele kroppen. Det viser sig, at der er en form for mental forbindelse mellem dem. De kan tale med hinanden ved tankeoverførsel og bliver efterhånden meget tæt forbundne. Efter nogen tid sammen, hvor dragen Saphira bor i et isoleret hus i et træ i skoven, og Eragon bringer hende mad, finder han ud af, at han er dragerytter.

Landet Alagaësia er underlagt den onde tyran kong Galbatorix og hans mørke tjenere. Galbatorix er uovervindelig, da han er dragerytter, og han er i besiddelse af én de sjældne drager, der er tilbage i landet. Der var mange drageryttere i Alagaësia, indtil Galbatorix besluttede sig for at ville være enehersker. Han udryddede både dragerne og deres ryttere. En dag må Eragon flygte, da Galbatorixs onde håndlangere, kaldet Ra'zac, kommer til byen og leder efter ægget. Eragon flygter sammen med Saphira og historiefortælleren Brom, som senere skal vise sig at være en helt anden end først antaget.

Bagi bogen findes en ordliste over ”Det gamle Sprog”, som Eragon ikke behersker til fulde endnu. Og forrest i bogen ses et kort over landet Alagaësia. Det er endnu et fantasy-element, som jeg virkelig sætter pris på.

Alle, der er mere end 13 år, med hang til klassisk fantasy med store slag, levende beskrivelser, samt smukke og uimodståelige drager, skal simpelthen læse denne serie.

Bogdetaljer

Faustnummer
25471512
ISBN
9788711222171
Antal sider
544

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer