Bog

Kom hjem

Af (
2009
)

Anmeldelse

Kom hjem af Thomas Thorhauge

21 sep.09

En dannelseshistorie om en enlig mor der satser alt, fortalt i charmerende og skæve billeder.

 

Dette er min første ’graphic novel’! Jeg ved ingenting om at tegne eller opbygge en tegneseriehistorie. Men jeg ved når en bog overrasker med sin originalitet, og det gør ’Kom hjem’.

 

Thea vågner op på hospitalet efter et biluheld med fornemmelsen af, at hun har indrettet sit liv helt forkert. En uge tidligere har hun til en fest mødt Michel, der bor i et politisk kollektiv et sted i Frankrig. Thea tager chancen og flytter med sin lille dreng, Robert, ned til Michel i kollektivet. Vi møder rigtig mange vanvittige typer i kollektivet, hvis hverdag består af at hævde deres selvfedhed overfor hinanden, og så lige at deltage i manipulerede, politiske aktioner. Samtidig kører sidehistorien om hendes veninde derhjemme, der er bekymret for Thea og hendes valg. Kommer hun nogensinde ’hjem’?

 

Tegneserieeksperter udråber bogen til at være gennemført flot og tegneteknisk helt i top, og jeg kan godt se hvorfor. Der er rigtig mange lag i tegningerne, og hver gang man bladrer, er det med en forventning om at den næste side ikke kan overgå den forrige i både original fortælleteknik og lækre billeder. Men det kan den faktisk. Der er i historien mange litterære og filmiske henvisninger, ligesom forfatteren virkelig har gjort et godt stykke arbejde for at gøre drengen Roberts tanker og handlinger ekstremt poetiske. Det giver en ekstra dimension til den tegnede historie.

 

Havde ’Kom hjem’ været en almindelig roman, var historien måske en anelse tynd, og man skal også vænne sig til, at tegninger alt andet lige gør personerne mere karikerede.

Men har man først tabt sit hjerte til det tegnede ord, er der ikke noget at gøre. Forfatteren tager os med på Thea og Roberts rejse med en fortælleglæde ud over det sædvanlige.

 

Jeg fik at vide, at man ikke ved om man er til tegneserier før man har læst én, og det tror jeg er fra nu af! Superlækker og veloplagt ’graphic novel’ med mange fine detaljer.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
27735606
Graphic
Thomas Thorhauge og Frederik Storm
ISBN
9788763810050
Antal sider
200

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer