Bog

Dødsspillet

Af (
2009
)

Anmeldelse

Dødsspillet af Suzanne Collins

13 jun.10
AfJette Holst
Skribent

I ruinerne af det, der engang var Nordamerika og nu kaldes Panem, vokser den 16-årige Kattua op i Distrikt 12, et fattigt minedistrikt, der er plaget af sult. I Panem hersker Capitol, og de kræver ubetinget lydighed, bl.a. ved at gennemfører Dødsspillet. Hvert år udvælges en dreng og en pige mellem 12 og 16 år fra hvert distrikt til spillet, som i korthed går ud på at overleve. Den sidste, der står på benene, vinder titlen, pengene og en sorgløs fremtid.

Da Kattuas lillesøster bliver udtrukket, vælger Kattua at melde sig som frivillig for at redde søsteren fra en sikker død. Sammen med Kattua udtrækkes bagerens søn Peeta, og de to må forlade det kendte og drage til Capitol, hvor de skal kæmpe til døden mod hinanden og 22 andre unge.

"Dødsspillet" er en underholdende og velskrevet ungdomsroman, som dog sagtens kan læses af voksne læsere. Suzanne Collins skaber en skræmmende fremtid, som læseren drages ind i, og selvom historien om Dødsspillet er set i andre former før (bl.a. har Stephen King skrevet romanen "Den løbende mand", der også bruger idéen om en tv-begivenhed, der ender med kun en overlevende), så tager Collins sin historie skridtet videre, idet de unge er nødt til selv at dræbe deres modstandere, hvis de vil overleve.

"Dødsspillet" er første del af en serie.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
27896634
ISBN
9788702094190
Antal sider
307

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser