Bog

Dyndkongens datter

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dyndkongens datter

18 apr.18

Psykologisk thriller og gruopvækkende familiedrama. Portrættet af et aparte far-datter forhold er eminent beskrevet, Karen Dionnes har et solidt greb i læseren.

Helena Pelletier er lykkelig gift og mor til to børn. Familien har dog intet kendskab til hendes sande fortid, som hun har holdt hemmelig gennem alle årene. Både for at beskytte dem, men også fordi hun er bange for deres reaktion. Men nu har fortiden indhentet hende. En livsfarlig indsat er flygtet fra fængslet, og Karen ved hvem han er, og hvor han er på vej hen. Trods politiets advarsler sætter Helena alt ind på at opspore den flygtende fange og indleder en hæsblæsende menneskejagt.

’Dyndkongens datter’ er en vaskeægte page-turner - en intens og nervepirrende krimidebut af den amerikanske forfatter Karen Dionne. Der hersker en intens stemning lige fra første side, og på intet tidspunkt har man lyst til at slippe bogen. Den handling, som afslører sig lidt efter lidt, er hjerteskærende grusom.

Hovedpersonen Helena Pelletier bliver født og vokser op i et bjælkehus i mosen i Michigans ødemark. Her færdes så få mennesker, at der går flere år, før Helena får så meget som et glimt af et andet levende menneske end sin mor og far. Som barn både fornemmer og ser Helena det anspændte forhold mellem sine forældre, men hun nærer ingen mistanke om, hvad der er galt før hun er tolv år gammel, og en fremmed begår den fejltagelse at banke på døren for at bede om hjælp.

Karen Dionnes psykologiske portræt af far og datter og deres relation er eminent beskrevet, og hun har et solidt greb i læseren med denne utrolige historie. Hårene rejser sig, når man læser om dette forskruede far-datter forhold, og hvordan et uskyldigt barn må vokse op under frygtelige omstændigheder.

Hiv fat i ’Dyndkongens datter’ hvis du var begejstret for ’Pigen under jorden’ af Elly Griffiths eller ’Mosefolk’ af Mette Wessel Fyhn.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
53829953
ISBN
9788711564844
Antal sider
303

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfBetina Lindgaard Martin
fre, 16/12/2022 - 21:27

Dyndkongens datter er en utrolig spændende og medrivende krimi. 
 

Foruden den lidt triste familiehistorie og den intense jagt på den undvigen fange som også er hovedpersonens far, giver forfatteren en meget smuk og malerisk beskrivelse af den rå og uspolerede natur i Upper Peninsula ved Lake Mitchigan.

Helt klart værd at læse og for dem der foretrækker lydbog er oplæseren virkelig behagelig at lytte til.