Bog

En engel bag øret

Af (
2011
)

Anmeldelse

En engel bag øret af Sally Altschuler

17 okt.11

Sally Altschuler fortæller i denne underholdende roman om sin store jødiske families liv fra ca. midten af 1800-tallet frem til 1912, hvor de ender i København.

Den centrale person i Sally Altchulers familiekrønike er hans tipoldefar Berel. En forårsdag i 1868 møder Berel en bjørn, dette møde bliver skæbnesvangert, for efter den dag er Berel i stand til at tale med dyrene. Det kommer der mange sjove og filosoferende historier ud af. Vi følger gennem Berel livets gang i en stor jødisk familie med sorger, glæder og håb i en turbulent tid.

’En engel bag øret’ er en samling fantastiske og underholdende historier om en stor jødisk familie. Sally Altschuler har mange romaner til børn og unge bag sig, men dette er hans første roman til voksne. Historierne i bogen er meget underholdende, og det er spændende at læse om livet i en jødisk familie i en tid, der er præget af revolutioner og nytænkning. Jeg bliver altid godt underholdt, når forfatteren vælger at krydre sandfærdige historier med et strejf af magi. I denne roman stifter vi bekendtskab med én, der kan tale med dyrene, læseren møder også en meget mystisk dværg og samtidig skildres meget vedkommende problemstillinger som religion og tvangsægteskaber. Det hele er fortalt meget nærværende og humoristisk, og bogen er klart et bekendtskab værd.

Sally Altschuler starter sin roman med at definere at være jøde. Det er meget underholdende at læse, og det sætter dét at være jøde i perspektiv. Sally Altschuler skriver selv: ”Jeg har misforstået alt, er mere eller mindre fortabt, er en helt forkert jøde – men jøde, det er jeg”.

Denne roman har en stor underholdningsværdi, og samtidig får læseren et godt indblik i jødiske traditioner, jeg kan kun anbefale at man læser den.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
28942060
Graphic
Harvey Macaulay/Imperiet
ISBN
9788702109153
Antal sider
310

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer