Bog

Solar

Af (
2001
)

Anmeldelse

Solar (1) Invasion af Brian Roland Larsen

15 jul.02
AfAntonie Kristensen
Skribent
Lån bogen på

Året er 3617, og menneskene har i al fordragelighed erobret flere nye solsystemer. Desværre varer freden ikke ved. I nogle år har vi lykkelige rendt rundt og hakket på hinanden, fordi vi ikke troede, der var andre racer, det kunne gå ud over.

Men det er der så sandelig. En blåhudet og meget ond race, der tillige er os teknologisk overlegen. Denne race lægger hårdt ud med at sprede en virus, som en forskningsstation langt ude i rummet helt tilfældigt har fundet en kur mod. Heldigt for os, men fjenden ved besked om kuren og beslutter sig derfor for at stjæle kuren og samtidig udslette hele forskninsgsstationen.

Det er i korte træk handlingen i Solar (1) Invasion, skrevet af den, ifølge forlaget Mellemgaard, kun 17 år gamle Brian Roland Larsen. Romanen er ambitiøs, og det skal nok blive spændende at læse fortsættelsen.

Historien er god, om end fortalt før. Jeg genkendte i hvert fald flere personer fra Star Wars i bogen, som jeg har siddet henført og set på i min spæde barndom, hvor jeg ville have givet højre arm for at være Luke Skywalker. Og i mine lidt dystre teen-age år, hvor jeg egentlig hellere ville være Darth Vader, der ikke havde meget tilovers for konventioner og god social omgangstone.

Det virker som om, dette er en bog skrevet med henblik på at blive filmatiseret i Hollywood, med alt hvad der kan fremskaffes af billige effekter og amerikanske holdninger. Med masser af vold, bannere med stjerner, og hvor bandeordene meget bekvemt er censureret ud.

Sproget er fordansket amerikansk. Ja selv fjenden har fundet deres engelsk-amerikanske ordbog frem. Med alt dette prøver jeg at komme frem til, at romanen er for amerikaniseret til min smag.

Jeg forventede en dansk science fiction roman. En danskers syn på det at skrive den slags, for det har oprigtigt talt manglet her i vores lille land. Men det gav den ikke. Og det er lidt synd. For det er som sagt en god og medrivende historie, der kan være springbrættet til et spændende og forhåbentlig langt forfatterskab.

Mellemgaard, 2001. 431 sider. Kr. 149,-


Star Wars Interactive Story
Brian Roland Larsen

Bogdetaljer

Forlag
Mellemgꜳrd
Faustnummer
23955830
ISBN
9788790958237
Antal sider
431

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser