Bog

Fuldmånens magt

Af (
2006
)

Anmeldelse

Fuldmånens magt af Kit Whitfield

12 feb.07

I en verden hvor 98 % af befolkningen forvandles til varulve ved fuldmåne, bliver en rutinemæssig fuldmåne-patrulje starten på opklaringen af et mord.

En spændende krimidebut. Forestil dig en verden hvor 98 % af jordens befolkning er varulve. De får de bedste uddannelser, har de bedste jobs, bor i de bedste huse. Hver fuldmåne går verden i stå, mens lycanterne (den officielle betegnelse) låser sig inde. Undtagen de få strejfere som af en eller anden grund ikke gør.

Lola tilhører de sidste 2 % af befolkningen. Hun lider af handicappet anmorphi og er af den grund forudbestemt til at arbejde for DIRLA, Departementet for Igangværende Regulering af Lycantropisk Aktivitet. Et underbemandet, underbetalt arbejde hvor man indfanger de strejfende lycanter under fuldmånen, for at de ikke skal skade andre. Et arbejde hvor man hver gang risikere at blive slået ihjel.

En dag får Lolas kollega, Johnny, bidt hånden af, men før sagen kommer for retten, bliver han skudt. Da Lola og hendes lærling, Marty, kort efter bliver overfaldet af en gruppe ondsindede lycanter under en fuldmåne-patrulje, viser det sig, at overfaldet – måske – har forbindelse med mordet på Johnny.

Samtidig møder Lola den sympatiske socialrådgiver Paul Kelsey, og de indleder et forhold. Et forhold der for Lola er kompliceret af, at Paul er lycant.

Kit Whitfield har skrevet en spændende krimi i et skævt univers. Her er varulve ganske almindelige mennesker, som ikke kan holdes ansvarlige for deres handlinger, når de "luner". Menneskene er de mærkelige, dem som man er bange for, og som under DIRLA’s distriktsområde har en fantastisk magt.

Whitfield sætter ord på et retssystem, som bygger på næsten inkvisitoriske metoder, og på et samfund som er splittet i en synlig racisme: Glatrygge og lycantere.

Det er et spændende univers, og det er en spændende historie. Lola er en kompleks figur, som er fanget mellem sin foragt for lycanterne og sit ønske om selv at være en af dem. Hun har oplevet meget og beskytter sig bag en hård facade. Men indvendig er hun blød, og mødet med Paul får hende til at åbne sig for nogle af de ting, hun ikke tidligere har turdet tænke på.

"Fuldmånens magt" er en fin blanding af en krimi, en kærlighedsfortælling og en debatbog om samfundet – for det kræver ikke meget fantasi at omsætte Lolas verden til vores.

En yderst velskrevet debut, som fortjener mange læsere.

Oversat af Jan Pock-Steen. Aschehoug, 2007. 448 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Jan Pock-Steen.
Faustnummer
26647835
ISBN
9788711292761
Antal sider
448

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer