Bog

Den sidste stjerne

Af (
2016
)

Anmeldelse

Den sidste stjerne af Rick Yancey

09 dec.16

Young Adult blander sig med science fiction i denne vellykkede serie om den totale udryddelse af menneskeheden. I afsluttende bind tager De Andre nye våben i brug mod de sidste overlevende.

Cassie, Ringer, Zombie og Nugget er alle unge soldater og sidste bastion mod fjenden kaldet De Andre. I bølger har De Andre gjort alt for at udradere menneskeheden fra Jordens overflade. De Andre er naturligvis mennesket teknologisk overlegen og århundreder længere fremme i udviklingen. Gennem de sidste årtier har de holdt øje med menneskeheden og set dens deroute. For at redde Jorden har de besluttet, at mennesket må fjernes og udløser voldsomme naturkatastrofer, epidemier og andre grimme ting for at udslette menneskeheden hurtigst muligt. For dem er det en redningsmission, for mennesket en krigshandling. Med ’Den sidste stjerne’ er vi nået til tredje og sidste bind af en bragende god og særdeles spændende science fiction serie. De sidste overlevende er nu klar over at fjenden skjuler sig i blandt dem, men hvem kan man stole på? Fjenden føler sig sikker på sejr, men har ikke kalkuleret med menneskets stærkeste kraft: kærlighedens selvopofrelse.

Jeg har virkelig nydt at læse serien ’Den 5. Bølge’. Det var frydefuld læsning lige fra første side, som straks trak mig ind i et heftigt plot om den ultimative invasion fra rummet. En stemning af død og undergang præger handlingen, hvor de tilbageværende kæmper en indædt kamp for overlevelse, og for at forstå det afgørende spørgsmål: hvorfor? Serien er en vellykket dystopi, men handler også om at blive voksen på den hårde måde og om at kunne træffe de rigtige valg uanset konsekvenserne. Young Adult blander sig med science fiction og det er stærkt vanedannende! En forrygende serie at føje til læseprogrammet, hvis du tidligere har nydt at læse bøger som ’Hunger Games’, ’Divergent’ eller ’Maze Runner’. 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Elisabeth Kiertzner
Faustnummer
52728703
ISBN
9788702137163
Antal sider
361

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer