Bog

Den uægte

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den uægte af Jesper Wung-Sung

05 okt.18
AfJette S. F. Holst
Skribent

Løb, kærlighed og bedrag er blandt ingredienserne i den grafiske roman. Som altid leverer Wung-Sung en spændende historie.

17-årige Joakim er en ganske almindelig ung mand. Han bor hjemme hos sine forældre, har en sød kæreste ved navn Sheila, og så er han en ekstremt talentfuld løber. Da han vinder et løb over den firedobbelte vinder og storfavorit, Mike McLean, bliver han efterfølgende kontaktet af en ukendt person, som ønsker, at Joakim skal skifte klub. Det vil Joakim dog ikke.

Men det er ikke så let at sige nej, for uanset hvor Joakim er, dukker den mystiske mand op. Så til sidst siger Joakim ja til et møde med mr. Wilson, og her får han et tilbud, han ikke kan modstå. Han får et stipendium til et eliteuniversitet for internationale sportsudøvere, til gengæld skal han løbe for dem. Men også holde øje med en anden studerende, Jennifer Last, som skjuler en frygtelig hemmelighed.

Vi befinder os nemlig i fremtiden, hvor en krig er blevet udkæmpet, og Jennifer Last er den sidste overlevende fra fjendens side. Hun har integreret sig i samfundet, men mr. Wilson vil bruge Joakim til at eksponere og uskadeliggøre hende. Joakim siger ja, men opgaven viser sig langt fra at være let.

Det er ikke første gang, Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt arbejder sammen. I 2016 udgav de ’Diego & Dolly’, en graphic novel om kærlighed og besættelse. I ’Den uægte’ handler det om sport og ambitioner, men også om bedrag og spirende kærlighed.

Som sædvanligt - fristes jeg til at sige - leverer Jesper Wung-Sung en spændende historie, hvor slutningen i den grad overraskede mig. Palle Scmidts illustrationer er denne gang grove og nærmest skitseagtige. Her er ikke arbejdet med detaljerede baggrunde eller skarpe linjer i de sort/hvide stregtegninger. Ikke desto mindre formidler de historien effektivt og skaber en slags dyster åndeløshed, der passer til den grumme fortælling.

Jeg var godt underholdt af ’Den uægte’, selvom jeg skyder mindst 30 år over målgruppen. Hvis du også er til dystre fortællinger med uventede plot-twists og menneskelige dramaer, så skal du give Wung-Sung og Schmidts graphic novel en chance.

Bogdetaljer

Forlag
Høst og søn
ISBN
9788763853507
Antal sider
104

Læs også

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser