Profil
AfAnne Birgitte Hundahl

Medlem i

12 år 1 måned
Jeg arbejder på Vejle Bibliotekerne, hvor jeg er voksenbibliotekar. Udover Litteratursiden arbejder jeg bl.a. med hjemmeside, BiblioteksVagten, Facebook, Bogen Kommer og selvfølgelig udlånsvagter, materialevalg og -pleje. På Litteratursiden jeg temaredaktør og sidder med i redaktionen. Jeg skriver intro-artikler, blogindlæg, anmeldelser samt har en række lister.

Seneste anmeldelser af Anne Birgitte Hundahl

Klods-Hans

De fleste kender eventyret om Klods Hans, som i sidste ende løber med prinsessen og det halve kongerige. Her er det i billedbogsudgave, så også de mindste kan være med.

Dzjamilja

Kort, men intens og utroligt smuk kærlighedshistorie fra en lille kirgisisk landsby under Anden Verdenskrig. En poetisk perle af en roman, som jeg under enhver at læse.

Skyggespor

Skyggespor er et nærgående portræt af romanens fortæller og hovedperson, filminstruktøren Peter Bellman. Hans karriere er kulmineret for år tilbage. Nu aner han pludselig…

Se på mig

Charlotte husker intet fra den bilulykke, der for altid forandrer hendes ansigt og dermed hendes identitet og karriere som model i Manhattans modeverden. Hun er forbandet over sin…

Aarstiderne

Man næsten ikke kan undgå at blive fascineret af digteren Johannes V. Jensen og kunstneren Johannes Larsens skildring af den danske natur. ’Aarstiderne’ er en af årets smukkeste…

Pigen

En samfundskritisk roman, der beskriver en piges trøstesløse liv i DDR omkring 1960-1970 med alkoholiserede forældre, hvor pigen kæmper sig frem på trods
q

Andet indhold af Anne Birgitte Hundahl

 • Tema

  Ny norsk litteratur

  Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde. Vi retter blikket mod nord og prøver at finde ud af, hvad det er, der gør norsk litteratur så unik.  
  Læs mere
 • Artikel

  Eksperternes Sherlock Holmes

  Hvorfor bliver Sherlock Holmes ved med at være så populær generation efter generation? Hvilken af historierne om mesterdetektiven skal man læse og lever Sherlock Holmes stadig? Få svar på det og meget mere når vi spørger tre Sherlock Holmes kendere, der ikke blot er fans til fingerspidserne, men hvor Sherlock Holmes også fylder både fagligt og privat.
  Læs mere
 • Tema

  No shit, Sherlock!

  Mesterdetektiven Sherlock Holmes er en uovertruffen fiktiv karakter, hvis lige ikke er let at finde og de fleste har hørt om Mr. Holmes og hans trofaste følgesvend Dr. Watson. Vi har dedikeret et tema til en af kriminalhistoriens helt store helte, nemlig selveste Mr. Sherlock Holmes.
  Læs mere
 • Tema

  Autofiktion

  De seneste år er der udkommet stadig flere autofiktive værker, og de er populære hos læserne, men har også skabt voldsom debat. Vi stiller skarpt på en genre, der bevæger sig mellem fiktion og virkelighed.
  Læs mere
 • Tiden

  Forår

  Af Ali Smith

  Forår

  Smuk og rørende fortælling om håb og om, hvor meget vi har brug for hinanden på tværs af de grænser, der sættes op for os og de mure, vi selv bygger.
  Læs mere

  Hr. Mozart vågner op

  Af Eva Baronsky

  Hr. Mozart vågner op

  Wolfgang Amadeus Mozart vågner op i et moderne Wien anno 2006 med køretøjer uden heste, lys og varme uden ild og musik der kommer ud af en underlig boks - Snart indtager han under…
  Læs mere

  Næsten ånder i mørket

  100 år ude i fremtiden har jorden været hærget af mange naturkatastrofer, og samfundet Dalien trues af barnløshed og fødevaremangel.
  Læs mere

  Om efteråret

  Af Karl Ove Knausgård

  Om efteråret

  Barnets bog. Knausgård skriver til sin ufødte datter om livet. Hun har meget at glæde sig til. Ikke mindst sin fars præcise sprog og poetiske følsomhed.
  Læs mere

  Havmanden

  Af Niels Brunse

  Havmanden

  En fascinerende roman om en tidsrejse tilbage i tiden; titelpersonen, som er dansker, forliser med sin båd i 2005 og skyller nøgen i land i England i 1647. Her er der borgerkrig,…
  Læs mere

  Momo

  Af Michael Ende

  Momo

  Magisk og fremragende fortælling om tidsbegrebet, som godt kan give en klump i halsen midt i nutidens stress og jag. En eventyrlig børnebogsklassiker som stadig holder i…
  Læs mere

  Omegapunktet

  Af Don DeLillo

  Omegapunktet

  Lille og velskrevet, men svært tilgængelig fortælling fra den californiske ørken, hvor den minimale handling tvinger læseren til at sætte tempoet ned og dvæle ved ordene.
  Læs mere

  Tæskeholdet banker på

  Af Jennifer Egan

  Tæskeholdet banker på

  Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort. Vinder af Pulitzerprisen 2011
  Læs mere

  De små ting

  Af Paul Harding

  De små ting

  ’De små ting’ er stor og vidunderligt god litteratur om en mand, der på sit dødsleje hallucinerer - om sit eget liv, om sine urværker – og om generationerne før ham selv. Vinder…
  Læs mere

  De måske egnede

  Af Peter Høeg (f. 1957-05-17)

  De måske egnede

  Peter Høeg har opnået en for en dansk forfatter sjælden succes. 'De måske egnede' handler om et socialt eksperiment på en københavnsk privatskole.
  Læs mere

  NAIV. SUPER.

  Af Erlend Loe

  NAIV. SUPER.

  NAIV. SUPER er nordmanden Erlend Loes første roman på dansk, men som der står på bagflappen: "han har allerede opnået kultagtig status" i Norge med sine bøger. 
  Læs mere

  Daytripper

  Af Fábio Moon

  Daytripper

  Denne første brasilianske graphic novel på dansk er en stille og tankevækkende fortælling om meningen med livet og de valg, vi træffer. Særdeles vedkommende historie, som anbefales…
  Læs mere

  Den tidsrejsendes kvinde

  Af Audrey Niffenegger

  Den tidsrejsendes kvinde

  En anderledes og original roman om kærlighed og tid, og om smerten ved altid at savne. Filmatiseret i 2009 af Robert Schwentke under titlen "The Time Traveler's Wife".
  Læs mere

  Tidskortet

  Af Félix J. Palma

  Tidskortet

  En fantastisk og ikke helt almindelig historie. Bogen er forfatterens tredje, men hans første på dansk, og der er i høj grad tale om et særdeles spændende forfatterskab.
  Læs mere

  Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn

  16-årige Jacob mister sin bedstefar under mystiske og uhyggelige omstændigheder; Det bringer ham til en afsidesliggende ø med et børnehjem med sælsomme børn, der alle har magiske…
  Læs mere

  Romerske nætter

  Af Martin Glaz Serup

  Romerske nætter

  Fræsende, insisterende digte om skilsmisse, død, livets skrammel og stadige nærvær. Det kan stærkt anbefales at tage på trip med Serup.
  Læs mere

  Først nu

  Af Knud Sørensen

  Først nu

  Naturen og årstidernes skiften er centrale motiver hos Knud Sørensen, der også reflekterer over tidens gang.
  Læs mere

  Min fjerne barndomsby

  Af Jiro Taniguchi

  Min fjerne barndomsby

  Denne første japanske manga for voksne på dansk byder på en stille, tankevækkende og episk roligt fremadskridende fortælling om meningen med livet og de valg, vi træffer.
  Læs mere
 • Up-lit!

  AR

  Af Auður Ava Ólafsdóttir

  AR

  AR er en dejlig, humanistisk og ganske rørende roman, den går lige i hjertet, i hvert fald i mit.  
  Læs mere

  Døden kører Audi

  Af Kristian Bang Foss

  Døden kører Audi

  'Døden kører Audi' af Kristian Bang Foss er en roman om at tage bilen og køre bort fra det hele. Og for de to hovedpersoner der er nok at køre bort fra. Asger har mistet sit…
  Læs mere

  Øm

  Af Michael Robak

  Øm

  Kroppens afvikling og livets hudafskrabninger beskrives præcist, humoristisk og uprætentiøst igennem en midaldrende journalist, der sendes til tælling i ellevte time. 
  Læs mere

  En mand der hedder Ove

  Af Fredrik Backman

  En mand der hedder Ove

  Virkeligt morsomme bøger er sjældne, men når man så i tilgift får fortalt en sandhed eller to om livet og samfundet, så må man bare overgive sig.
  Læs mere

  Happy family

  Af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

  Happy family

  Anti-heltinden Elvira Gregersen er tilbage. Stadig overvægtig, menneskesky og med samme særlige retfærdighedssans. En underholdende og rørende roman med en satirisk undertone.
  Læs mere

  Eleanor Oliphant har det helt fint

  Humoristisk, tåkrummende og hjertevarm feelgood roman om den excentriske, men elskelige Eleanor Oliphant, og om ensomhed og skæbnen. Én af årets mest uforglemmelige læseoplevelser.
  Læs mere

  Analfabeten der kunne regne

  Fra Sydafrika til Sverige, fra apartheid til Mossad, fra dumhed til genialitet. Det ene absurde optrin afløser det andet i denne underholdende roman, hvor pigen Nombeko fra…
  Læs mere

  Os mod jer

  Af Fredrik Backman

  Os mod jer

  Forfatterens anden historie fra Bjørneby har ishockeyen som altafgørende omdrejningspunkt og som sædvanlig, når det gælder Backman, er underholdningen helt i top.
  Læs mere

  Historien om Arthur Truluv

  Af Elizabeth Berg (f. 1948)

  Historien om Arthur Truluv

  Varm historie om ensomhed, sorg og omsorg, der vil charmere de fleste og bringe en stråle af lys og håb ind i verden. Forløsende uden at være rørstrømsk.
  Læs mere

  Etta og Otto og Russell og James

  Varm, rørende og helt unik fortælling fra Canada om den 83-årige Etta på sit livs vandretur, om mændene i hendes liv – plus en enkelt talende prærieulv.
  Læs mere

  Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

  Sympatisk men desværre også lidt kedelig roman om en ældre herres pilgrimsrejse gennem England for at besøge en gammel ven, der ligger for døden.
  Læs mere

  Fortiden er ikke hvad den har været

  Af Joachim Meyerhoff (f. 1967)

  Fortiden er ikke hvad den har været

  Meyerhoffs roman er underholdning i topklasse og ikke til at komme uden om, hvis man er til humoristiske bøger med vid og bid.
  Læs mere

  Hvis dette er en lakridspibe

  Mads tager til Hvide Sande for at skrive en biografi om den døende Kuno. Alt kan ske på den jyske vestkyst, og Mads får sin sag for i vellykket og velskrevet debutroman.
  Læs mere
 • Paris

  De uadskillelige

  Af Simone de Beauvoir

  De uadskillelige

  Simone de Beauvoirs smukke og vemodige roman om en barndomsveninde og to forskellige miljøer i 1920’ernes Paris er baseret på hendes egne erindringer. Originaludgave: 1954
  Læs mere

  Usynligt blæk

  Af Patrick Modiano

  Usynligt blæk

  Sproget er funklende og ubesværet, og fortællingen efterlader læseren med en stærk stemningsfuld følelse, snarere end med fornemmelsen af et plot.
  Læs mere

  Underjordiske timer

  Af Delphine de Vigan

  Underjordiske timer

  Eminente personkarakteristikker i mørk og filosofisk roman om fortvivlelse, fortræd, angst, sorg og ensomhed i byernes by under jorden.
  Læs mere

  Alt det lys vi ikke ser

  Af Anthony Doerr

  Alt det lys vi ikke ser

  Vidunderlig og fængslende historie fra 2. Verdenskrig, som rummer så meget mere end en banal krigshistorie. Om livets uforudsigelighed, om skæbnen og om godt og ondt.
  Læs mere

  Et atelier i Paris

  Af Guillaume Musso

  Et atelier i Paris

  Fransk psykologisk thriller af mesteren udi spænding og intriger. Som sædvanlig er handlingen overrumplende og overraskende, og resultatet er raffineret underholdning i topklasse.
  Læs mere

  Bidt af natten

  Af Tonino Benacquista

  Bidt af natten

  Døgenigt, drivert, snylter og nasserøv – kært barn har mange navne. Her kan du møde et Paris, du bestemt ikke bliver præsenteret for i ’Turen går til…’
  Læs mere

  Askeblomster

  Af Patrick Modiano

  Askeblomster

  Roman fra Paris, hvor byen og dens bygninger giver anledning til en strøm af fortællinger og erindringsglimt, som kredser om identitet, forsvinden, søgen og tab.
  Læs mere

  Der er ingen ende på Paris

  Af Ernest Hemingway

  Der er ingen ende på Paris

  Forfatterens (1898-1961) erindringer fra sit ophold i Paris i årene 1921-1926 med omtale af sin begyndende litterære virksomhed og portrætter af nogle af de kollegaer han traf,…
  Læs mere

  Læseren i morgentoget

  Af Jean-Paul Didierlaurent

  Læseren i morgentoget

  Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.
  Læs mere
  Default Image

  Pindsvinets elegance

  Af Muriel Barbery

  Pindsvinets elegance

  Kunne man lide Jostein Gaarders gennemgang af filosofihistorien i ’Sofies Verden’, vil man sandsynligvis også synes om ’Pindsvinets Elegance’. Filmatiseret i 2009 af Mona Achache…
  Læs mere
  Default Image

  Følelsernes opdragelse

  Af Gustave Flaubert

  Følelsernes opdragelse

  Fransk forelskelse, fordærvethed, fine fornemmelser og Februarrevolutionen 1848. Et hovedværk i fransk og europæisk litteratur med den unge, ærgerrige Frédéric Moreau som…
  Læs mere

  Det glade vanvid

  Af Bent Haller

  Det glade vanvid

  Beruselse og forelskelse, forårstid i 70’ernes Paris. Thorkild, er på studietur i byernes by og forelsker sig vildt og sanseligt erotisk i den smukke Selene.
  Læs mere

  Domino

  Af Iselin C. Hermann

  Domino

  Åndeløst medrivende roman om begær og passion, om ægteskab og utroskab. Paris, forår, lange kys og stormende forelskelse. Kan man andet end at blive revet med? Jeg kunne ikke. Jeg…
  Læs mere

  Himlen over Paris

  Af Bregje Hofstede

  Himlen over Paris

  Hollandsk debutant imponerer med en roman, der med referencer til 1800-tallets kunsthistorie understreger sin pointe om, at stræber man efter det perfekte, mister man…
  Læs mere

  Alex

  Af Pierre Lemaitre

  Alex

  Hårdkogt, uhyggelig og neglebidende god underholdning af endnu en ny fransk forfatter på det danske krimimarked. Fuldt på højde med berømte franske krimiforfattere som Grangé og…
  Læs mere

  Irène

  Af Pierre Lemaitre

  Irène

  Første selvstændige bind i den voldsomt barske serie om kriminalkommissær Camille Verhoeven. På dansk fik vi først det andet bind, Alex, og denne prolog er mindst ligeså…
  Læs mere

  Dora Bruder

  Af Patrick Modiano

  Dora Bruder

  Stærkt sanset roman fra Nobelprismodtageren om glemsel og erindring gennem fortællingen om den 15-årige Dora Bruder, som forsvandt i Paris i 1941.
  Læs mere

  Bouffanelle: en bog om Paris

  Af Henning Mortensen (f. 1939)

  Bouffanelle: en bog om Paris

  Det er en meget personlig skildring, som tager sine udgangspunkter i forfatterens yndlingssteder gennem mange års rejser til og ophold i Paris. ikke mindst fordi en af bøgerne i…
  Læs mere

  Blåskæg

  Af Amélie Nothomb

  Blåskæg

  Amélie Nothomb har skrevet en opdateret udgave af det gamle eventyr om Blåskæg. Det er hun sluppet ret godt fra.
  Læs mere

  Livet - en brugsanvisning

  Encyklopædisk romanprojekt med 99 kapitler, der hver især udgør en lille brik i et stort puslespil, fortalt af en alvidende og sprudlende fortæller, som man kun kan bøje sig for.…
  Læs mere

  På sporet af den tabte tid

  Psykologisk og sprogligt mesterværk om kærligheden i alle dens mange skikkelser og om den evige jagt på de vidunderlige øjeblikke, der aldrig kommer igen. Originaludgave:…
  Læs mere

  Paris

  Af Edward Rutherfurd

  Paris

  En uhyre underholdende historisk saga om Lysenes By gennem århundrederne, der behændigt blander historiske facts med fiktive personers liv.
  Læs mere

  Når tavshed taler

  Af Regitze Schrøder

  Når tavshed taler

  Velskrevet og tankevækkende debutroman om familiehemmeligheder og en søgen efter sandheden.
  Læs mere

  Portrætter af enhver

  Af Gertrude Stein

  Portrætter af enhver

  Sproglige portrætter af kendt og ukendte. En rose er en rose er en rose, men 'Portrætter af enhver' er ikke for enhver er ikke for enhver er ikke for enhver.  
  Læs mere

  Din hengivne

  Af Anne Thompson

  Din hengivne

  Det stormfulde ægteskab mellem danske Mette Gad og Paul Gauguin fremstår her som et drama om kærlighed og kunstnerisk ambition med samtidens københavnske andedam som baggrund.
  Læs mere

  No og mig

  Af Delphine de Vigan

  No og mig

  En lille fin litterær perle af en roman om at finde sig selv, om ikke at høre til og om den første forelskelse. En fortælling alle bør unde sig selv tid til at læse.
  Læs mere
 • Nye udenlandske noveller

  Noget jeg gerne vil sige

  Der findes ingen, der kan skrive noveller som Alice Munro. Hun er skarp, men med en særlig forståelse for mennesker på de tidspunkter, hvor de er allermest sårbare.  
  Læs mere

  Dyr for viderekomne

  Af Eva Menasse (f. 1970)

  Dyr for viderekomne

  Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.
  Læs mere

  Kattemenneske

  Af Kristen Roupenian

  Kattemenneske

  Mørk og tankevækkende novellesamling udforsker dystre magtforhold mellem mænd og kvinder, seksuelt, på kontoret og i mødet mellem fremmede.
  Læs mere

  Florida

  Af Lauren Groff (f. 1978)

  Florida

  Vild og foruroligende novellesamling om relationer, mennesker og natur fra skyggesiden af solskinsstaten. Der venter stærke og overrumplende læseoplevelser i Groff noveller.
  Læs mere

  Må jeg komme med dig hjem

  Hvis man kun skal læse én novellesamling i 2020, så lad det være denne samling af enkle og rammende fortællinger.
  Læs mere

  Fuglene under himlen

  Af Karl Ove Knausgård

  Fuglene under himlen

  Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit.
  Læs mere

  Vores døde verden

  Af Liliana Colanzi (f. 1981)

  Vores døde verden

  Civilisation og overtro støder sammen i novellesamling af Bolivias unge, litterære stjerneskud.
  Læs mere

  Vittigheder til krigerne

  De groteske og tragikomiske noveller fra navnløse byer, hvor normaliteten er ændret pga vold og krig er sært opløftende. Overraskende, overbevisende og originalt vidner de om…
  Læs mere

  Mesopotamien

  Af Sergij Zjadan

  Mesopotamien

  Ærlig, varm og ironisk skildring af livet for en række mennesker i den ukrainske by Kharkiv, der er mærket af krig. Fremfor alt handler novellerne om at navigere i kærligheden og…
  Læs mere

  Jeg har endnu ikke set verden

  Af Roskva Koritzinsky (f. 1989)

  Jeg har endnu ikke set verden

  Koritzinskys novellesamling, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, punkterer alle illusioner – også kærlighedens. Den unge forfatter skærer ind til…
  Læs mere

  Dukkehuset

  Af Tove Jansson

  Dukkehuset

  Noveller fyldt med skarpe iagttagelser af mennesker, nogle sørgelige, andre melankolske, med længsler, der udmønter sig i problematiske relationer.
  Læs mere

  Vinternoveller

  Af Ingvild H. Rishøi

  Vinternoveller

  Varm og betagende novellesamling om hjælpeløshed i forskellige udgaver, som samtidig bliver historier om hjælpsomhed, medmenneskelighed og håb.
  Læs mere
 • Kvindelige fyrtårne

  Professor Hieronimus, På Sct. Jørgen

  Den delvist selvbiografiske dobbeltromanen er et rystende indblik i og et voldsomt opgør med dansk psykiatri i slutningen af 1800-tallet. Originaludgaver: 1895
  Læs mere

  Let gang på jorden og Letsindighedens gave

  Af Agnes Henningsen (f. 1868)

  Let gang på jorden og Letsindighedens gave

  Agnes Henningsens lyslevende barndoms- og ungdomserindringer er en spændende kulturhistorisk rejse om en kvinde, der tidligt blev både berømt og berygtet. Originaludgave: 1941
  Læs mere

  Kvindesind

  Af Tove Ditlevsen

  Kvindesind

  I digtsamlingen trænger Ditlevsen ind i intimsfæren og fremkalder det sansede i kvindens forelskelse, kærlighed, ægteskab, mandens utroskab og skilsmisse. Originaludgave: 1955
  Læs mere

  Vinterbørn

  Af Dea Trier Mørch

  Vinterbørn

  Dea Trier Mørchs roman 'Vinterbørn' tegner et realistisk og stærkt samfundbillede af 1970’erne set fra vidt forskellige kvinders synsvinkel. Originaludgave: 1976
  Læs mere

  Den afrikanske Farm

  Af Karen Blixen

  Den afrikanske Farm

  Den afrikanske farm er et komplekst værk, der rummer mange fortolkningsmuligheder, hvilket gør den til en klassiker, der kan læses igen og igen. Originaludgivelse: 1937
  Læs mere

  Den farlige Alder

  Af Karin Michaelis

  Den farlige Alder

  ’Den farlige alder’ er at betragte som både succes- og skandaleroman. Originaludgave: 1910
  Læs mere

  Syv Aar for Lea

  Af Sonja Hauberg

  Syv Aar for Lea

  Som en kvindelig Scherfig fortæller Hauberg ærligt og hudløst om gymnasietiden i en fremragende skildring af en piges opvækst og udvikling.   Originaludgave: 1944
  Læs mere

  Creme fraiche

  Af Suzanne Brøgger

  Creme fraiche

  Suzanne Brøgger giver ordet til et aktivt handlende, skabende, selviscenesættende, kropsbevidst og kvindeligt subjekt i sin selvbiografiske føljeton. Originaludgave: 1978
  Læs mere

  det

  Af Inger Christensen (f. 1935)

  det

  'Det' er en poetisk petriskål, der viser os, hvordan sproget af sig selv skaber hele verdener. Originaludgave 1969
  Læs mere

  Himmel og helvede

  Af Kirsten Thorup

  Himmel og helvede

  Med sit blik på mennesket åbner 'Himmel og helvede' op for flertydigheden, og der bliver insisteret på forandringen som en menneskelig mulighed. Originaludgave: 1982
  Læs mere

  Marie

  Af Dorrit Willumsen

  Marie

  Dorrit Willumsen skriver altid om kærlighedens fravær. Om personer, der ikke er elskede, ikke kan elske eller ikke vil. Og den historiske roman 'Marie' er ingen undtagelse.
  Læs mere

  Den erotiske Hamster

  Af Thit Jensen (f. 1876)

  Den erotiske Hamster

  En harmdirrende afregning med Thit Jensens ægtemand og hendes veninde, men også et tidsbillede på kvindens konfliktfyldte stilling. Originaludgave: 1919
  Læs mere

  Leonora Christinas Jammers Minde

  Af Leonora Christina Ulfeldt

  Leonora Christinas Jammers Minde

  En meget vellykket bearbejdning af et hovedværk i dansk biografisk litteratur, der gør værket umiddelbart tilgængeligt for nutidens læsere.
  Læs mere
 • Alle tiders kærlighedsromaner

  Lamento : en kærlighedsroman

  Af Madame Nielsen (f. 1963)

  Lamento : en kærlighedsroman

  Madame Nielsen spinder en ren og kraftfuld kærlighedshistorie om en stormende forelskelse, der var engang.
  Læs mere

  Historien om Asta

  Af Jón Kalman Stefánsson

  Historien om Asta

  Historien om Asta er en storslået episk fortælling om lys og mørke, kærlighed, drifter og arv.
  Læs mere

  Barbara

  Af Jørgen-Frantz Jacobsen (f. 1900)

  Barbara

  I 1700-tallets Thorshavn besnærer præsteenken Barbara mændene med sin erotiske udstråling og naive forelskelser. Originaludg.: 1939 
  Læs mere

  Giovannis værelse

  Af James Baldwin

  Giovannis værelse

  Atmosfærefyldt roman om forelskelse og begær i 50’ernes Paris. En brutal og ubærligt smuk kærlighedshistorie, der virkelig fortjener sin klassikerstatus. Originaludgave: 1956
  Læs mere

  Elskeren

  Af Marguerite Duras

  Elskeren

  Und dig selv at læse en af litteraturhistoriens mest uforglemmelige kærlighedsromaner, der skildrer en ung piges passion i 1920’ernes Indokina.  Originaludgave: 1984
  Læs mere

  Tilværelsens ulidelige lethed

  Einmal ist keinmal hedder det på tysk. Om dette er sandt eller ej, giver 'Tilværelsens ulidelige lethed 'ikke svar på, men den tvinger én til at tænke over det. Filmatiseret…
  Læs mere

  Madame Bovary

  Af Gustave Flaubert

  Madame Bovary

  Historien om den lidenskabelige Emma Bovary, der kan sætte sind og sanser i kog, er ikke til at komme udenom. Det er fransk forlystelses-fortælling uden sidestykke.…
  Læs mere

  Stormfulde højder

  Af Emily Brontë

  Stormfulde højder

  Forrygende genlæsning af gotisk kærlighedsdrama og klassiker i glimrende nyoversættelse. Originaludgave: 1847 Filmatiseret flere gange, bl.a. i 1939 af William Wyler og i 2009…
  Læs mere

  Stolthed og fordom

  Af Jane Austen

  Stolthed og fordom

  Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.
  Læs mere

  1Q84 - bog 1

  Af Haruki Murakami

  1Q84 - bog 1

  En mand og en kvinde som leder efter hinanden, en roman om en luftpuppe, en virkelig luftpuppe og to måner, som måske, måske ikke er fiktion - velkommen til '1Q84'. 
  Læs mere

  Bryllupsintrigen

  Af Jeffrey Eugenides

  Bryllupsintrigen

  Eugenides formår at skrive om kærlighed uden at gøre brug af klichéer og metaforer, og det i sig selv er en præstation. Fin og rørende fortælling om at være næsten voksen.
  Læs mere

  Uskyldens museum

  Af Orhan Pamuk

  Uskyldens museum

  'Uskyldens museum' er Pamuks hidtil mest rørende værk og en omvendt pageturner, der giver lyst til at blade tilbage og genlæse igen og igen. Slow food for hjernen og hjertet…
  Læs mere

  Den store Gatsby

  Af F. Scott Fitzgerald

  Den store Gatsby

  Et gribende portræt af en tid og en generation i en verden der var ny og hvor intet syntes umuligt.
  Læs mere

  Soning

  Af Ian McEwan

  Soning

  Den 13-årige romantiske Briony Tallis overværer på familiegodset i Sydengland i 1935 noget, som hun i sin uerfarenhed mistolker - med svære konsekvenser for de implicerede…
  Læs mere

  Fornuft og følelse

  Af Jane Austen

  Fornuft og følelse

  To meget forskellige søstres kærlighedshistorier - Den ene romantisk og stormfuld, den anden rolig og besindig - i den engelske overklasse i 1800-tallets begyndelse.  
  Læs mere

  Lucca

  Af Jens Christian Grøndahl

  Lucca

  Kærlighedens veje er grundtemaet i Jens Christian Grøndahls hidtil største succesroman 'Lucca', som handler om to menneskers liv, der tilfældigt kommer i berøring med hinanden.
  Læs mere

  Kærlighed i koleraens tid

  Af Gabriel García Márquez

  Kærlighed i koleraens tid

  Fantastisk smuk og tragikomisk roman om en mand, der, i et koleraplaget Colombia, må vente 53 år, 7 måneder og 11 dage på at få den kvinde, han elsker. Filmatiseret af Mike Newell…
  Læs mere

  Hvem ringer klokkerne for?

  Af Ernest Hemingway

  Hvem ringer klokkerne for?

  Om et kærlighedsforhold mellem en amerikansk frivillig og en spansk pige, der opstår i en guerillagruppe under den spanske borgerkrig 1936-39 Originaludgave: 1940 Bl.a.…
  Læs mere

  Sønden for grænsen og vesten for solen

  På en sanselig måde kredser bogen om kærlighedens og erotikkens væsen, om at fastholde og give slip, og om de fatale valg, der afgør menneskets liv.
  Læs mere

  Intimitet

  Af Hanif Kureishi

  Intimitet

  Den engelske forfatter Hanif Kureishi har med sine store bredt malende og forrygende episke romaner som 'En forstadsbuddha' og 'Det sorte album' slået sit navn fast, og…
  Læs mere

  Borte med blæsten

  Af Margaret Mitchell (f. 1900)

  Borte med blæsten

  Slægts- og kærlighedsroman fra de amerikanske sydstater under borgerkrigen om den omsværmede Scarlett O'Hara er en klassisk underholdningsroman til alle…
  Læs mere

  Ali & Nino

  Af Kurban Said

  Ali & Nino

  En eviggyldig fortælling om to elskende, hvis kærlighed møder modstand grundet deres forskellige kulturelle og religiøse baggrund.
  Læs mere

  Højtlæseren

  Af Bernhard Schlink

  Højtlæseren

  Fin lille fortælling om Tyskland efter krigen, om forholdet mellem det gamle og det unge Tyskland, om skyld og ansvar og kærlighed og om at læse højt af…
  Læs mere

  Bonsai

  Af Kirsten Thorup

  Bonsai

  Efter mange års venten har Kirsten Thorup beriget os med endnu en roman. Romanen udforsker på glimrende og forfærdelig vis individet i krise. 
  Læs mere

  Mit hinsidige

  Af Martin Walser

  Mit hinsidige

  Lille fabulerende roman om doktor Augustin Fenlein, der ophører med at tælle sine år, da han fylder 63 - men aldrig ophører med at elske den skønne Eva Maria.
  Læs mere