Bog

Må jeg komme med dig hjem

Af (
2020
)

Anmeldelse

Må jeg komme med dig hjem af Marie Aubert

29 jan.20

Hvis man kun skal læse én novellesamling i 2020, så lad det være denne samling af enkle og rammende fortællinger.

'Må jeg komme med dig hjem' består af ni noveller, der hver har mindst én menneskelig følelse at grille; fortrydelse, løgn, jalousi, savn, længsel, afmægtighed, desperation. Man møder blandt andet kvinden, der efter flere år erfarer, at hun vel egentlig blev voldtaget, manden der får kolde fødder i den ellevte time af en adoption, kvinden der har svært ved at undvære sin sambo gennem flere år og manden, der som barn mistede sin for tidligt fødte lillebror og efterfølgende har søgt ham allevegne. 

Den norske forfatter Marie Aubert debuterede med denne novellesamling i 2016 og i 2019 udkom hendes første roman Voksne mennesker på norsk. Noveller kan være svære at skrive og læse, fordi det er så vigtigt, at forfatteren formår at skære helt ind til benet. Det gør Aubert til fulde! Hun viser et talent for at dykke ned i det væsentlige, så alt udenomssnak skæres bort, samtidig med at historien ikke bliver for simpel og uvedkommende. Man kan faktisk som læser komme til at føle, at man selv bliver sat lidt i spil, når menneskesindet bliver spiddet med stor præcision, så man sidder tilbage og føler sig afklædt og lettere skyldig.

Aubert præsenterer sin læser for en eksplosion af følelser bare ved en enkelt sætning. Det er på én og samme tid smukt og tåkrummende. Forsiden er også smuk og står skarpt, nøjagtig lige som det indhold, den er svøbt omkring. 

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Thomas Korsgaard
Faustnummer
47572835
ISBN
9788711918944
Antal sider
135

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer