Bog

Sne på hendes ansigt

Af (
2008
)

Anmeldelse

Sne på hendes ansigt af Thorstein Thomsen

25 feb.08

Thorstein Thomsens fantastiske fortælletalent fornægter sig ikke i denne medrivende familiekrønike om især kvinderne i det 20. århundrede.

"Kærlighed er en cocktail, der kan blandes på mange måder. Nogle bliver man syge af, nogle er som medicin. Når jeg lå om natten med Johann, havde vi begge to følelsen af, hvad jeg vil kalde, samskabthed".

Michala har endelig fundet lykken og kærligheden, men de dæmoner der har fulgt hende hele livet er ikke sådan at slippe af med. Hun føler selv at hun er vokset op i en verden af undertrykkelse, fortrængninger og forvrængninger.

Ved romanens start Michala på vej til Esbjerg hvor hendes 101-årige mormor ligger for døden. På vej i bilen husker hun tilbage, og vi får fortalt slægtens historie i de sidste 70 år. Familiekrøniken er bundet op på tre kvinder, mormor (Anne Marie), mor (Karen) og datteren, Michala.

Michalas fortælling starter i 1936, familien lever i Lejet som er et lille fiskersamfund nær Esbjerg. Set udefra er det en tryg og normal familie som er med i en religiøs sekt, men der foregår ting i familien som ikke tåler dagens lys.
Efter at morfaderen har begået selvmord, flytter mormoderen til Esbjerg hvor hun forsøger at skabe sig en tilværelse sammen med datteren og senere også barnebarnet. Moderen får ikke noget let liv, hun bliver alkoholiker og dør meget ung, endnu et svigt for Michala. Den sociale arv går videre, Michala bliver en del af hippie- og narkomiljøet i Esbjerg, og det er kun takket være sin onkel at hun kommer ud af misbruget.

Efter nogle år i Berlin hvor hun får stor succes på cabareterne som historiefortæller, ender hun i Danmark sammen med sin søn.

Familekrøniken er fyldt med detaljer om familielivet på godt og ondt, og det er lykkedes for Thorstein Thomsen at gøre udviklingen i de sidste 70 år meget levende og sansende.

Rosinante, 2008. 391 sider

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
27103707
ISBN
9788763807814
Antal sider
391

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer