Bog

Julefortællinger : en antologi

Af (
2018
)

Anmeldelse

Julefortællinger af Astrid Lindgren

15 nov.18
AfAnne Birgitte Hundahl
Skribent


Der er til mange timers højtlæsning og julehygge i Astrid Lindgrens Julefortællinger. Og den vil helt sikkert være et hit for både voksne og børn.

Når vi går ind i december, og det for alvor bliver mørkt derude, så skifter vi ’Palle alene i verden’, ’Villads fra Valby’, ’Johanna får en ven’ og ’Plasterpigen’ ud med en række gode, klassiske julebøger.

En af dem er en genudgivelse af klassiske Astrid Lindgren fortællinger samlet i én bog:'Julefortællinger'. Den indeholder en række af de kendte og elskede fortællinger, bl.a. 'Litte Kry hjælper mormor', 'Lotte kan nemlig alt – næsten', 'Jul i Bulderby' og 'Pippi plyndrer juletræ'.

Jeg husker flere af dem fra jeg selv var barn. Især var jeg meget fascineret af Kitte Kry, som min mormor læste højt for mig. Kitte Kry bor i et lillebitte hyggeligt hus hos sin mormor. Kitte Kry har boet hos sin mormor siden hun som spæd blev afleveret i en kurv med beskeden om at ingen andre kunne sørge for hende. Men det kunne mormor! Men så en dag falder mormor og slår sit ben slemt – og kun en uge før jul! Hvem skal nu sørge for julemad, julegaver, rengørring salg på julemarkedet!? Det skal Kitte Kry! Og Kitte Kry klarer det hele -  også at købe sin egen og mormors julegave. Og de to får den bedste og hyggeligste juleaften sammen. 

Det er en stor glæde at gense de velkendte, skønne og nostalgiske illustrationer og læse historien for mine egen børn. Selv om den har nogle år på bagen er den alligevel universel. Den handler om nærvær, hjælpsomhed, hygge og masser af kærlighed – som jo er essentiel for julen. 
På samme måde var det en stor fornøjelse at læse de andre historier også. Hvem husker ikke børnene fra Bulderby med de tre gårde og de mange sjove oplevelser børnene har sammen eller Junibakkens Madicken der oplever den første sne.
 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal Bogklubber
ISBN
9788702270495
Antal sider
192

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser