Bog

Nedbrud : seks fortællinger

Af (
2020
)

Anmeldelse

Nedbrud : seks fortællinger af Don Winslow

23 jun.20

Novellesamling af en af tidens ypperste krimiforfattere. Bogen seks fortællinger er en glimrende og overbevisende introduktion til et fantastisk forfatterskab.

Don Winslow har efterhånden et omfattende forfatterskab bag sig, og flere af hans romaner har da også fundet vej til det danske marked, bl.a. mesterværket I hundenes vold.

Den mange gange prisbelønnede forfatter har en baggrund som privatdetektiv, antiterror konsulent og retssagskonsulent, og disse egenskaber udnyttes fermt i hans hårdtslående og voldsomt underholdende krimier, hvor især kampen mod narko og organiseret forbrydelse er gennemgående temaer.

Når man siger Winslow, kommer man uvægerligt til at tænke på store navne som Ellroy, Burke, Conelly, Deaver og sådan nogle, og i det fine selskab tilhører Winslow så absolut toppen af poppen.

Samlingen omfatter seks vidt forskellige fortællinger med temaer, der alle har været gennemgående i hans forfatterskab: Forbrydelse, hævn, korruption, retfærdighed, tab, forråelse, skyld og forløsning.

De seks fortællinger, der kan læses i vilkårlig rækkefølge, og som alle er på omkring 80 sider er: 'Nedbrud', 'Crime 101', 'San Diego Zoo', 'Solnedgang', 'Paradis' og 'Den sidste tur'. Winslow skildrer i de vidt forskellige fortællinger alle aspekter af den kriminelle verden i USA: Overlegne tyve og svindlere, besatte politifolk, der kæmper med livet både på og udenfor arbejdet, privatdetektiver, hashhandlere, dusørjægere og flygtninge.
Samtidig bliver der også plads til både en hyldest af store klassiske krimiforfattere som Elmore Leonard og Chandler, og så sandelig også skuespilleren Steve McQueen.

Novellesamlinger er normalt ikke specielt populære blandt læserne, men med denne samling vil enhver krimilæser ikke desto mindre kunne få fuld valuta for pengene. Ikke alene kommer fortællingerne vidt omkring i alle tænkelige genrer indenfor krimien, men historierne er samtidig også vidt forskellige i skrivestil: Lige fra det rå og voldelige, til det hjerteskærende og det voldsomt morsomme.
Fælles for alle seks historier er desuden et enormt højt litterært niveau, som alle bærer Winslows varemærker: Indsigt, menneskelighed, humor og spænding.
 

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Merete Rostrup Fleischer
Faustnummer
48342892
ISBN
9788771916874
Antal sider
473

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer