Bog

En moderne familie

Af (
2018
)

Anmeldelse

En moderne familie af Helga Flatland

07 jun.18

Helga Flatland er tilbage i topform med genkendelige beskrivelser af det menneskelige sind i historien om en helt almindelig moderne familie, der pludselig står foran en helt ny virkelighed.

Tabet og det at miste er temaer, som Helga Flatland behandler med en sjælden ømhed i trilogien om den lille bygd, der mister fem bysbørn i krigen i Afghanistan og om familierne og vennerne, der står tilbage med tusind spørgsmål og ingen svar. Nu er Flatland igen aktuel med sin nyeste roman ’En moderne familie’, hvor tabet og sorgen over at miste det, der var engang, er omdrejningspunktet.

Efter 40 års ægteskab går Torill og Sverre fra hinanden. På en familietur til Italien, hvor Sverre skal fejre sin 70 års fødselsdag, springer bomben, der for altid vil forandre familien. Mor og far skal skilles. Torill og Sverre har sammen tre voksne børn. Liv er den ældste datter. Hun er gift med Olaf, og sammen har de to børn. Ellen er kæreste med Simen og kæmper en kamp for at blive gravid. Håkon er familiens efternøler og lever et ungkarleliv, hvor han ser med misundelse på de to søstres nære forhold. Fortællerstemmen skifter mellem de tre børn, der hver håndterer den overraskende nyhed på meget forskellige måder.

Helga Flatland har i virkeligheden skrevet en roman om en hvilken som helst familie, og hun beskriver det menneskelige sind og de ting, store som små, som vi alle sammen kæmper med i et genkendeligt sprog og tager fat i emner, som er aktuelle og frem for alt menneskelige. Vi følger familien fra turen til Italien, hvor skilsmissen bliver præsenteret, og to år frem i tiden. To år hvor hele familien skal lære at blive familie på ny.

Er du vild med Flatlands tidligere udgivelser, vil du også elske denne roman.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Karen Fastrup
Faustnummer
54153775
ISBN
9788740620313
Antal sider
261

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer