02 maj.22

Tema

Tegneserier og graphic novels

Anmeldelse

Dracula

Den klassiske horrorfortælling i grandiose klæder. Det er velfortjent, at historien hyldes på så fantastisk vis.

Læs mere

Anmeldelse

Artikel

Artikel

Hvad er en graphic novel?

Med graphic novels ved man aldrig helt, hvad man kan forvente, når man åbner en af de flotte, tykke bøger. Ikke desto mindre lokker de med deres leg med ord og billeder.
Læs mere

Anmeldelse

Sidste år i Frankfurt

Finske Jouko Ruokosenmäkis rå, tankevækkende, morsomme og skarpe værk om den nordiske tegneseriebranche, karrierelivet, passionen og de store valg i livet.

Læs mere

Artikel

Artikel

Grafiske erindringer

Graphic novels bevæger sig i det udvidede felt af erindringslitteratur og giver med sine formelle muligheder plads til en udforskning af erindringens væsen.
Læs mere

Artikel

Anmeldelse

Pseudo

Provokerende og samfundskritisk graphic novel sætter spørgsmålstegn ved den kvindelige selvopfattelse og kulturen, der påvirker den.

Læs mere

Portræt

Peter Madsen

Peter Madsen succesfulde albumserie 'Valhalla' (1979) kunne i 2019 fejre 40 års jubilæum og har introduceret mange børn og voksne til den nordiske mytologi.
Læs mere

Artikel

Artikel

Valhalla tegneserierne

Historierne om de gamle nordiske guders oplevelser i og uden for Valhalla rummer mange paralleller til vores verden. Der er simpelthen ingen undskyldning, Valhalla er et must!
Læs mere

Artikel

Blog

Tegneserier er også litteratur

De læsere, der ikke udelukkende er til ord tager tegneserier og graphic novels sig kærligt af og bidrager med en lige så vigtig forståelsesramme af livet som den traditionelle roman. For det er det læsning kan – uanset om den foregår alene i ord eller i samspil med billeder.
Læs mere

Artikel

Artikel

Superhelte – modernitet med maske på

Tror du også, tegnede superhelte kun er for unge teenagedrenge med vild fantasi? Tro om igen! Superheltetegneserier er sofistikeret litteratur, der handler om det moderne liv og filosofien bag det.
Læs mere

Anmeldelse

Smil

Selvbiografisk graphic novel om livet med tandbøjle, venskaber og forelskelser er både sjov og seriøs på samme tid.

Læs mere

Interview med Søren Jessen

Kommentarer

0 kommentarer
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer