09 sep.20

Tema

Tegneserier og graphic novels

Sidste år i Frankfurt

Finske Jouko Ruokosenmäkis rå, tankevækkende, morsomme og skarpe værk om den nordiske tegneseriebranche, karrierelivet, passionen og de store valg i livet.

Læs mere

Interview med Søren Jessen

Artikel

Hvad er en graphic novel?

Med graphic novels ved man aldrig helt, hvad man kan forvente, når man åbner en af de flotte, tykke bøger. Ikke desto mindre lokker de med deres leg med ord og billeder.

Læs mere

Artikel

Grafiske erindringer

Graphic novels bevæger sig i det udvidede felt af erindringslitteratur og giver med sine formelle muligheder plads til en udforskning af erindringens væsen.

Skrevet af Johanne Helbo Bøndergaard, Ph.d. stud., Aarhus Universitet

Læs mere

Interview

Artikel

Jeg lukker publikum ind i et traume

Instruktør Sargun Oshana giver Halfdan Piskets grafiske roman ’Desertør’ krop i aktuelt teaterstykke på teater Republique. Det gør han for at ”vække en form for medmenneskelighed ved at traumatisere folk på scenisk vis”.

Læs mere

Dansker-trilogien

Pisketslag. Fortællingen om James Piskets liv er poetisk, barsk og mørk. Tegninger kan udtrykke meget, Piskets i særdeleshed. 

Læs mere

Artikel

Valhalla tegneserierne

Historierne om de gamle nordiske guders oplevelser i og uden for Valhalla rummer mange paralleller til vores verden. Der er simpelthen ingen undskyldning, Valhalla er et must!

Lige fra begyndelsen har Valhalla-tegneserierne været en enorm succes. Der er udkommet 15 tegneseriealbum fra det første album ‘Ulven er løs' til seriens sidste bind ´Vølvens syner'. 

Læs mere

Blog

Tegneserier er også litteratur


De læsere, der ikke udelukkende er til ord tager tegneserier og graphic novels sig kærligt af og bidrager med en lige så vigtig forståelsesramme af livet som den traditionelle roman. For det er det læsning kan – uanset om den foregår alene i ord eller i samspil med billeder.

Læs mere

Artikel

Superhelte – modernitet med maske på

Tror du også, tegnede superhelte kun er for unge teenagedrenge med vild fantasi? Tro om igen! Superheltetegneserier er sofistikeret litteratur, der handler om det moderne liv og filosofien bag det. Mød tegneseriefilosoffen Carsten Fogh Nielsen.

Af Anne Engedal, Århundredets Festival EKSISTENS

Læs mere

Kommentarer

0 kommentar
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer