14 aug.23

Bogliste

De stille eksistenser

Bøger på listen

Stensamlere

Af Merethe Lindstrøm

Stensamlere

Et listigt hviskende, langsomt psykologisk portræt af to menneskers ravage og nødvendighed i hinandens liv. Professoren og sekretæren 2.0.
Læs mere

Stoner

Af John Williams

Stoner

Et almindeligt liv, men en ualmindelig god bog. Denne velfortalte historie om en mand i Missouri i første halvdel af 1900-tallet er amerikansk litteratur, når det er allerbedst!
Læs mere

De usynlige

Af Roy Jacobsen

De usynlige

Ingrid vokser op på en lille isoleret ø i Nordnorge, hvor naturen råder, og hvor der skal arbejdes hårdt for eksistensen
Læs mere

Et helt liv

Af Robert Seethaler

Et helt liv

I et stemningsskabende sprog fremskrives en meget speciel skæbne, som rammer bredt ind i noget fællesmenneskeligt.
Læs mere

Læseren i morgentoget

Af Jean-Paul Didierlaurent

Læseren i morgentoget

Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.
Læs mere

Is

Af Ulla-Lena Lundberg

Is

En ung præst og hans lille familie kommer i 1946 til den yderste skærgård i Ålandsøerne, hvor han har fået embede. De lever i ægteskabelige lykke, men så brister isen, og alt er…
Læs mere

En ny tid

Af Ida Jessen

En ny tid

Et underspillet portræt af en kvindeskæbne og en provinsby i begyndelsen af det tyvende århundrede, der kalder på stilfærdig eftertanke. 
Læs mere

Over det kinesiske hav

Et ungt par skaber lige før anden verdenskrig deres eget ’forplejningshjem’, - en institution for mentalt handikappede. Huset bygger de fra grunden, i skovkanten, og de flytter ind…
Læs mere

Artikel

Blog

De stille liv

De stille, beskedne liv i litteraturen - fint og eftertænksomt fortalt, så man næsten ville ønske, at alle kunne opleve den simple glæde og tilfredshed med det livet bringer os.
Læs mere