14 okt.16

Bogliste

De stille eksistenser

Bøger på listen

Stoner

Af John Williams

Stoner

Et almindeligt liv, men en ualmindelig god bog. Denne velfortalte historie om en mand i Missouri i første halvdel af 1900-tallet er amerikansk litteratur, når det er allerbedst!
Læs mere

De usynlige

Af Roy Jacobsen

De usynlige

Ingrid vokser op på en lille isoleret ø i Nordnorge, hvor naturen råder, og hvor der skal arbejdes hårdt for eksistensen
Læs mere

Hvidt hav

Af Roy Jacobsen

Hvidt hav

En fortælling fra Norges udkant om en kærlighed i skyggen af anden verdenskrig. Roy Jacobsen følger med Hvidt hav mesterligt op på romanen De usynlige.
Læs mere

Et helt liv

Af Robert Seethaler

Et helt liv

I et stemningsskabende sprog fremskrives en meget speciel skæbne, som rammer bredt ind i noget fællesmenneskeligt og minder os om, at historien er summen af en lang række faktorer.
Læs mere

Læseren i morgentoget

Af Jean-Paul Didierlaurent

Læseren i morgentoget

Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.
Læs mere

Is

Af Ulla-Lena Lundberg

Is

En ung præst og hans lille familie kommer i 1946 til den yderste skærgård i Ålandsøerne, hvor han har fået embede. De lever i ægteskabelige lykke, men så brister isen, og alt er…
Læs mere

En ny tid

Af Ida Jessen

En ny tid

Et underspillet portræt af en kvindeskæbne og en provinsby i begyndelsen af det tyvende århundrede, der kalder på stilfærdig eftertanke. 
Læs mere

Over det kinesiske hav

Af Gaute Heivoll

Over det kinesiske hav

Et ungt par skaber lige før anden verdenskrig deres eget ’forplejningshjem’, - en institution for mentalt handikappede. Huset bygger de fra grunden, i skovkanten, og de flytter ind…
Læs mere

Artikel

Blog

De stille liv

De stille, beskedne liv i litteraturen - fint og eftertænksomt fortalt, så man næsten ville ønske, at alle kunne opleve den simple glæde og tilfredshed med det livet bringer os.
Læs mere