17 okt.11

Blog

Den rigtige feriebog

Kommentarer

7 kommentarer
AfAnni Hyllested
søn, 23/10/2011 - 17:44

En varm anbefalig. Husker ikke hvornår jeg har læst så god en bog, og jeg både læser og hører rigtig mange. 

Bogen er: 'Øen' af Victoria Hislop netop udkommet i Danmark.

 Det er en fantastisk velskrevet historie om livet på den græske ø Spinalonga tæt på Kreta. Spinalonga er autentisk, og det var hertil landets spedalske blev deporteret helt op til midt i forrige århundrede. Historien foregår på denne ø og i den den nærliggende landsby på Kreta, hvor vi følger en families liv i flere generationer. Romanen begynder og slutter i nutid, men uanset hvilken tid der skrives om, er personerne lige nærværende og levende. 

Jeg besøgte selv denne ø for ca. 30 år siden. Det gjorde dengang et stort indtryk på mig, at se tunellen de spedalske skulle igennem, se de faldefærdige ruiner af husene og hospitalet, se fællesgravene på den yderste spids af øen hvor de ødelagte cementlåg  gav kig til skeletterne. Men uanset om man har været på øen, så er romanen så levende beskrevet, at billederne myldre frem på nethinden. En rigtig feriebog også selv om det ikke er ferie.  

AfMarit Haugaard
tir, 18/10/2011 - 22:50

Pakkeliste: sko, undertøj, toiletsager, skiftetøj, guidebog, penge, pas og papirer - alt sammen meget let - men hvad skal man læse undervejs? Det må helst ikke veje ret meget, men skal indeholde timevis af læsning på kedelige hotelværelser, lufthavne, tog/bus/flyrejser - må derfor heller ikke være for tungt.

Mit valg af Moby Dick engang var en absolut nitte! Får nok aldrig læst den.

Derfor ikke tunge klassikere, men heller ikke rent trash.

Man kan vælge at læse litteratur fra feriemålet, faktisk en rigtig god idé - og her giver Litteratursidens lister god inspiration: http://www.litteratursiden.dk/lister/rejser-lande

Pérez-Revertes 'Trommeskindet' giver en rigftig god introduktion til Sevilla - men hold jer fra 'Elfenbenselefanten' af en forfatter, jeg lykkeligt har glemt; Åsa Larsson skal læses før en rejse til Kiruna og Nordsverige om vinteren; 'Buddenbrooks' af Thomas Mann er et must før en rejse til Lübeck - faktisk var jeg fælt skuffet vedf ankomsten til Lübeck en fredag eftermiddag - banegårdspladsen lignede slet ikke det forventede.

Og jeg kunne blive ved! Man behøver slet ikke forlade sin lænestol - men det er så meget sjovere at gøre det.

AfNina Wegner
tir, 18/10/2011 - 16:30

"Det Store Ferie-Bogvalg" - tror jeg bliver en saga blot for os alle om nogle få år. Vi vil allesammen eje en e-bogslæser, der vejer nogle få gram og tage på ferie med 100 titler på lager. Jeg tror snart jeg vil prøve at kaste mig ud i det og købe en Sony-læser. Måske skal den med på min næste ferie.

AfMarit Haugaard
ons, 19/10/2011 - 20:04

Som svar til af Nina Wegner

E-bogslæseren har utvivlsomt sine fordele, især hvis man skal rejse længe og er en "compulsory reader". En sådan var (og er sikkert stadig) Jan Myrdal ifølge ham selv, og i en af sine erindringsbøger beskriver han, hvordan han og konen skulle på en længere rejse: Han forbereder et antal bogpakker, som bekendte hjemme med passende mellemrum skal sende poste restante til en række byer, han planlægger at besøge. Således at han altid har læsestof. Det besvær kunne han have sparet sig, hvis rejsen blev foretaget i dag.

AfAnne Birgitte Hundahl
tir, 18/10/2011 - 23:23

Som svar til af Nina Wegner

Jeg tænkte det samme da jeg skrev, Nina - men jeg kan altså ikke lide at læse på skærme, heller ikke de ellers ret veludviklede e-bogslæsere! Det er efter min mening ikke det samme at ligge på stranden med en e-læser... nej, det skal være papir, hvor sandet kommer ind mellem siderne og falder ud på det hvide hotellagen, når man igen om aftenen tager bogen frem for at læse i sengen:-) 

 

AfRene Schilling
ons, 19/10/2011 - 15:05

Som svar til af Anne Birgitte …

Hej

Jeg elsker og have en rigtig bog mellem hænderne, og håber aldrig at de forsvinder.Men jeg er bange for at det nok sker på et tidspunkt, i denne digitale verden.

Men jeg er helt enig med Anne, det er noget helt specielt at ligge/sidde, og læse med noget papir mellem hænderne.

Mvh René

 

AfNina Wegner
ons, 19/10/2011 - 08:40

Som svar til af Anne Birgitte …

nej tak til sand i sengen, men jeg elsker også en RIGTIG bog - og jeg har absolut ingen erfaring med e-bøger - vi får se hvordan det går næste gang kufferten skal pakkes :-)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer