Bog

Klods-Hans

Af (
2019
)

Anmeldelse

Klods-Hans (Ill. Bodil Bang Heinemeier) af H. C. Andersen

16 nov.19
AfAnne Birgitte Hundahl
Skribent

De fleste kender eventyret om Klods Hans, som i sidste ende løber med prinsessen og det halve kongerige. Her er det i billedbogsudgave, så også de mindste kan være med.

Forlaget Carlsen har udgivet en række af de kendte og klassiske eventyr i serien ’Mine første eventyr’. Bøgerne er udformet som billedbøger, der henvender sig til de 2-4 årige. Der er ikke så meget tekst, men mange billeder, og bogen er derfor hurtig at læse, mens der til gengæld er masser at snakke om.

Da jeg læste Klods Hans for mine børn, var den yngste især meget optaget af brødrenes heste og ville gerne være den, der sad på hesten. Den ældste syntes derimod at den gamle træsko, kragen og mudderet var lidt ulækkert at tage i lommen. Netop de tre ingredienser og Klods Hans’ nysgerrighed og gode snakketøj er det, der i sidste ende gør, at det er ham, der vinder prinsessens hjerte.

Eventyret starter med at to brødre vil ride op og fri til kongens datter, som vil giftes med den mand, der kan tale sin sag bedst. Faren udstyrer de to brødre med smukke heste, mens lillebror Klods Hans må tage et æsel, hvis han vil med. Brødrene griner hele vejen til slottet og har ikke meget til overs for deres lillebror. På slottet møder de dog en kø af bejlere så lang, og da det endelig bliver deres tur, er de ikke så rapkæftede mere. Derimod ved de slet ikke, hvad de skal svare prinsessen, og de bliver hurtigt vist ud igen. Til sidst kommer Klods Hans til, møgbeskidt og ridende på sit æsel. Han taler sin sag godt og har svar på alle prinsessens spørgsmål. Og der er her de tre fund på vejen til slottet kommer ind i billedet.

Klods Hans er nysgerrig, opfindsom og kan tale for sig – og det er ikke det værste budskab, man kan give sine børn med i godnathistorien.

Bogdetaljer

Secondary title
Mine første eventyr
Forlag
Carlsen
Graphic
Bodil Bang Heinemeier
ISBN
978-87-11-90124-3
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser