Bog

ABC

Af (
2014
)

Anmeldelse

ABC af Knud Romer

04 feb.19
AfAnne Birgitte Hundahl
Skribent

Smuk og genial lærebog til børn, der kan lære alfabetet på en sjov og anderledes måde.

Der findes mange bøger med alfabetet og bogstavrim, en af de nyere er Knud Romers ABC, der helt klart når op på siden af Halfdan Rasmussens klassiker. I Romers ABC fylder hvert bogstav to sider. Første side er illustreret med bogstavet og et rim og på modsatte side vises bogstavet som hhv. lille og stort bogstav.

John Kørners illustrationer er noget af det fineste – de er så enkle, men samtidig så stemningsfulde – man kan blive ved at kigge på dem, og den ene er smukkere end den anden. De forestiller de dyr, som der rimes om – fx abe, elefant, jordsvin, ugler, vandrepind og østers.

Min 4-årige pige er meget interesseret i bogstaver og alfabetet for tiden. Vi læste bogen sammen, og det var lige det, hun manglede for at forstå, at der findes både store og små bogstaver samt lære forskellen på dem. Dertil fik vi en sludder om vrøvleversene, dyrene og farverne.

Det er en fin bog, også til de børn, der endnu ikke er nået til at lære bogstaverne og alfabetet udenad. Rimene i sig selv er sjove og pudsige, og man kan fint starte med de helt små. Lillebror på 2 år snakkede med om farverne og dyrene, som han nu er ved at lære at kende forskel på.

En helt igennem skøn bog, som hele familien kan få glæde af!

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
51196414
ISBN
9788711320433

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser