Lektor Casper Thrane, forfatter til bogen 'Livretter - mad i kunst og litteratur', er dybt fascineret af temaet mad og drikke i litteraturen. Vi har stillet Casper en række spørgsmål om hans store passion.
Tema
Litterære livretter - læs dig mæt
Vi stiller skarpt på måltidets betydning og viser hvor stor en rolle mad og drikke spiller i litteraturen. Gå på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.
"En del bøger kan man smage på, andre sluge. Nogle få kan man tygge og fordøje." - Francis Bacon. Mad har altid spillet en stor rolle i vores hverdag og har haft stor betydning og indflydelse, både historisk, kulturelt og ikke mindst litterært set. Kombinationen af skønlitteratur, der har mad, drikke og måltidet som centralt omdrejningspunkt vil ofte opfylde vores behov for nydelse, både ift. smags- , syns- og følesansen. Disse værker har ofte deltaljerede og meget sanselige beskrivelser af tilberedelse og indtagelse af maden eller blot dialoger om mad, der i høj grad beriger vores læseoplevelse og giver os smag for mere.
Vi har udvalgt en række titler, der har det tilfælles at maden og måltidet har en stor betydning i romanens handling. Når du læser disse værker vil du dels få stillet din litterære sult - og hvem ved, måske blive sulten efter endnu mere? Din smagssans vil også blive pirret, og du vil blive præsenteret for et utal af retter, som måske giver dig endnu større læselyst.
Vi stiller skarpt på måltidets betydning og viser hvor stor en rolle mad og drikke spiller i litteraturen. Gå på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.
"En del bøger kan man smage på, andre sluge. Nogle få kan man tygge og fordøje." - Francis Bacon. Mad har altid spillet en stor rolle i vores hverdag og har haft stor betydning og indflydelse, både historisk, kulturelt og ikke mindst litterært set. Kombinationen af skønlitteratur, der har mad, drikke og måltidet som centralt omdrejningspunkt vil ofte opfylde vores behov for nydelse, både ift. smags- , syns- og følesansen. Disse værker har ofte deltaljerede og meget sanselige beskrivelser af tilberedelse og indtagelse af maden eller blot dialoger om mad, der i høj grad beriger vores læseoplevelse og giver os smag for mere.
Vi har udvalgt en række titler, der har det tilfælles at maden og måltidet har en stor betydning i romanens handling. Når du læser disse værker vil du dels få stillet din litterære sult - og hvem ved, måske blive sulten efter endnu mere? Din smagssans vil også blive pirret, og du vil blive præsenteret for et utal af retter, som måske giver dig endnu større læselyst.
Kommentarer