Bog

Om storby

Af (
2018
)

Anmeldelse

Om storby

28 dec.18

Om storby giver stof til eftertanke. En lille, men kontant, drømmende og meget elegant bog med et udvalg af Søren Ulrik Thomsens digte og essays om storbyen. 

Søren Ulrik Thomsens poetisk dansende og energisk tilbageskuende socialstorbyrealisme møder lussingen, udråbstegnet og spørgsmålene i samme forfatters essaypassager trykt i denne lille samling om storbyen, som han har oplevet den og skrevet om den i årtier.

Søren Ulrik Thomsens elskede storby er mulighedernes by, som man kan fare vild i, drømme i, mindes i og undres i.

Det er umuligt ikke at smittes af forfatterens fascination, kærlighed og undren: "(...) når det slår mig, at jeg bare behøver at dreje om næste hjørne for at være et sted, hvor ingen kender mig, og hele livet kan begynde forfra.".
Forfatteren fortæller om stort og småt i storbyen, og om det store i det små. Hans dans med sproget og evne til at lade sætninger vokse - og vokse ind i sig selv og hinanden for at hente endnu mere poesi og mening derinde - findes ikke hos ret mange andre forfattere.

'Om storby' handler, blandt meget andet, om et menneskes eksistentielle "boost" i mødet med storbyen. Og om samme menneskes undren over en moderne udvikling mod "rigmandskvarterer så tavse som graven". Nu frygtes: "en forandring mod stilstand".

'Om storby' er essayuddrag, der svirper med halen, en opsang, en nekrolog, en kontaktannonce, en kærlighedserklæring, en ode, et spørgsmål og meget mere. En velsmagende reduceret sauce kogt på forfatterens imponerende bagkatalog.

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
45929000
ISBN
9788702277357
Antal sider
62

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer