Bog

Med hensyn til Harry og andre fortællinger

Af (
2008
)

Anmeldelse

Med hensyn til Harry og andre fortællinger af Natasha Illum Berg

09 jun.08

Klassiske europæiske noveller skrevet på afrikansk livserfaring. Resultatet er seks gode fortællinger udført let og træffende.

Du lever dit almindelige gennemsnitsliv i tryg forvisning om, at sådan vil det fortsætte indtil den begivenhed indtræffer, der konsekvent forvandler. I Natasha Illum Bergs fortællinger sker det for alle hovedpersonerne, at den fatale begivenhed tvinger til nye erkendelser hen imod et andet livsdueligt grundlag eller det modsatte.

I titelnovellen er det en menneskeædende løve der sætter begivenheden i gang. Harry ligger halvt fortæret, og vennen Clarence sidder i nærheden og er opsat på at hævne drabet. Men ventetiden og mødet med Harrys kone åbner for andre tænkemåder.

I novellen "En havmåge" er det sandhedens brutale tyngde, der ramler igennem i mødet mellem to gamle studentervenner. Manden, der bringer sandheden, vælger døden, og personen, som sandheden er rettet imod, rystes dybt og må forsøge at komme videre.

Fælles for novellerne er, at de udfordrer personernes sandhedsbegreber og livsillusioner, basale fællesmenneskelige faktorer, vi som læsere er en del af og derfor kan forholde os til.

Efter at have læst de seks noveller gik det op for mig, at hver fortælling på hver deres måde har at gøre med mennesker, hvis sammenbrud er knyttet til et alvorligt fravær af kærlighed.

Illum Berg fascinerer ved sin gudelignende magt i kombinationen storvildtjæger/forfatter og giver liv og død til disse filosofiske fiktioner - som er værd at læse og filosofere videre over.

Lindhardt & Ringhof, 2008. 242 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Faustnummer
27250408
ISBN
9788711315071
Antal sider
242

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer