03 dec.18

Bogliste

Årets bedste lyrik 2018

Bøger på listen

Amduat - en iltmaskine

Af Harald Voetmann

Amduat - en iltmaskine

Ved en smuk sammenskrivning af to fortællinger – en gammel ægyptisk myte og en nutidig afsked med sin far – har Voetmann begået et melodisk, drømmende og nærværende værk.
Læs mere

Synet af lys

Af Pia Tafdrup

Synet af lys

Digtene handler ikke kun om det kropslige, om synssansen, men også om det eksistentielle ved at være menneske i verden på godt og ondt. Her er Pia Tafdrup suveræn.
Læs mere

Dagene er data

Af Lone Hørslev

Dagene er data

Helstøbt og musikalsk digtsamling om vores moderne liv i en gennemdigitaliseret verden, hvor alle er online og hvor alt, vi oplever, dokumenteres på de sociale medier.
Læs mere

Hvad skal vi med al den skønhed?

I sit efterårsdigt, skrevet mens bladene falder i parken, undersøger Rasmus Nikolajsen poesiens muligheder for at tale om skønheden, der hele tiden er udfordret og anfægtet.
Læs mere

Forbi

Af Pia Juul

Forbi

Pia Juuls digte indeholder på én gang alvor og kulsort humor. Fortællingen samler sig i forsøget på at bevæge sig forbi noget og insisterer på, at det hele hænger sammen.
Læs mere

Jeg er gråhvid

Af Bjørn Rasmussen

Jeg er gråhvid

En roman som i et Twin Peaks inspireret univers, hallucinerende og gruopvækkende kredser om temaerne psykisk sygdom, kønsidentitet, faderskab og arvesynd. 
Læs mere

My heart : poems galore

Digteren, mennesket og verden. MY HEART er kulminationen på en rejse i sproget og i verden, som menneske. 
Læs mere

Digt om døden : en bog om min far

Sorgen og melankolien løber som en tråd gennem digtet, der er fyldt med lidenskab og patos og bevæger sig springende og kaotisk mellem mange niveauer.
Læs mere