Bog

Metropolis

Af (
2019
)

Anmeldelse

Metropolis

21 jun.20

Kerr var en blændende forfatter, og Metropolis holder hans høje standard. Hele serien er et billede på Tyskland fra 1920’ernes begyndende nazificering til efterkrigstidens europæiske blokpolitik.

Vi er i Berlin i den kaotiske sommer 1928. Unge Bernie Gunther har gjort det godt et par år i Sædeligheden og forfremmes til Mordkommissionen, hvor første sag er jagten på en seriemorder, der dræber og skalperer prostituerede.

Morderen er derfor hurtigt i pressen blevet kaldt Monikaneren, og han får flere lig på samvittigheden inden den øverste ledelse stopper efterforskningen for at få politiet til at koncentrere sig om en sag med mere prominente ofre.

Bernie er ung og idealistisk, og efter hans mening er et menneskeliv et menneskeliv uanset social status, så han bruger sin fritid til i hemmelighed at følge op på sagen, der viser sig meget kompliceret, da morderen tilsyneladende efterlader falske spor, der skal forpurre efterforskningen. Samtidig sender han efter hvert mord en ”tilståelse” til de berlinske dagblade, hvor han forsvarer sine gerninger som en oprydning i den jungle af efter hans mening uværdige liv, der forpester Berlin.

Dette er Kerrs sidste bog – han døde i 2018 før den udkom – men den går tilbage til starten af Bernies karriere, som vi tidligere har fulgt i 13 bind op til 1950’erne. Dermed kan nye læsere starte her og have mange måneders topspændende og begavet underholdning foran sig.

'Metropolis' skriver sig ind i samme periode som tv-serien Babylon Berlin, men Kerr er mere ukompliceret at læse end seriens litterære forlæg, Volker Kutschers Berlin-bøger startende med den Den våde fisk, der er lidt knudrede læse.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Ole Steen Hansen
Faustnummer
46572289
ISBN
9788770071482
Antal sider
311

Tema

Tema

Mellemkrigstiden i litteraturen

Interessen for mellemkrigstiden er blomstret op på ny, og det er ikke uden grund. Der er nemlig mange paralleller mellem nutiden og perioden mellem Første og Anden Verdenskrig.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer