AfAnne Birgitte Hundahl
Skribent
12 jan.22

Bogliste

Nye udenlandske noveller

Bøger på listen

Hvor Europa begynder & En gæst

Af Yoko Tawada (f. 1960)

Hvor Europa begynder & En gæst

Den vestlige verden set igennem øjnene på en japaner er fascinerende læsning, der belyser, hvor svær vores verden kan være at få greb om for en udefrakommende.
Læs mere

Blinde Vajsja og andre historier

Som en ægte storyteller fanger Georgi Gospodinov på magisk vis læseren ind i disse originale og humoristiske fortællinger om eksistens og tilfældige møder mellem mennesker.
Læs mere

Første person ental

Af Haruki Murakami

Første person ental

Ni fremragende noveller af Haruki Murakami, hvori forfatterens kærlighed til musik, baseball, kvinder og menneskets særheder igen er i fokus.
Læs mere

Noget jeg gerne vil sige

Der findes ingen, der kan skrive noveller som Alice Munro. Hun er skarp, men med en særlig forståelse for mennesker på de tidspunkter, hvor de er allermest sårbare.  
Læs mere

Dyr for viderekomne

Af Eva Menasse (f. 1970)

Dyr for viderekomne

Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.
Læs mere

Kattemenneske

Af Kristen Roupenian

Kattemenneske

Mørk og tankevækkende novellesamling udforsker dystre magtforhold mellem mænd og kvinder, seksuelt, på kontoret og i mødet mellem fremmede.
Læs mere

Florida

Af Lauren Groff (f. 1978)

Florida

Vild og foruroligende novellesamling om relationer, mennesker og natur fra skyggesiden af solskinsstaten. Der venter stærke og overrumplende læseoplevelser i Groff noveller.
Læs mere

Må jeg komme med dig hjem

Hvis du kun skal læse én novellesamling i 2020, så lad det være denne samling af enkle og rammende fortællinger.
Læs mere

Fuglene under himlen

Af Karl Ove Knausgård

Fuglene under himlen

Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit.
Læs mere

Vores døde verden

Af Liliana Colanzi (f. 1981)

Vores døde verden

Civilisation og overtro støder sammen i novellesamling af Bolivias unge, litterære stjerneskud.
Læs mere

Vittigheder til krigerne

De groteske og tragikomiske noveller fra navnløse byer, hvor normaliteten er ændret pga vold og krig er sært opløftende. Overraskende, overbevisende og originalt vidner de om…
Læs mere

Mesopotamien

Af Sergij Zjadan

Mesopotamien

Ukrainsk litteratur finder sjældent vej til Danmark. Mesopotamien er en interessant litterær vej ind i en anden kultur, skrevet af en af Ukraines store forfattere.
Læs mere

Jeg har endnu ikke set verden

Af Roskva Koritzinsky (f. 1989)

Jeg har endnu ikke set verden

Koritzinskys novellesamling, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, punkterer alle illusioner – også kærlighedens. Den unge forfatter skærer ind til…
Læs mere

Dukkehuset

Af Tove Jansson

Dukkehuset

Noveller fyldt med skarpe iagttagelser af mennesker, nogle sørgelige, andre melankolske, med længsler, der udmønter sig i problematiske relationer.
Læs mere

Vinternoveller

Af Ingvild H. Rishøi

Vinternoveller

Varm og betagende novellesamling om hjælpeløshed i forskellige udgaver, som samtidig bliver historier om hjælpsomhed, medmenneskelighed og håb.
Læs mere

Tema