14 nov.19

Bogliste

Årets bedste danske lyrik 2019

Bøger på listen

Journal 2019

Af Morten Søndergaard (f. 1964)

Journal 2019

Der er både skønhed og gru i digtene og fotografierne om Morten Søndergaards møde med det forladte psykiatriske hospital i Volterra.
Læs mere

Digte af Simon Grotrian

Vittige, vanvittige og virkelig gode digte af Simon Grotrian, som kan få selv de mest erfarne læsere til at svimle ud og nå universets dybder.
Læs mere

Aftenblade

Af Peter Laugesen (f. 1942)

Aftenblade

Livets og naturens aftenblade trækker melankolske spor gennem Laugesens digte, men lige så meget en usvækket tro på poesiens evne til at skabe betydning og skærpet opmærksomhed.
Læs mere

I nat bar jeg Caligula

Af René Jean Jensen

I nat bar jeg Caligula

Billedskabende- og sprængende digte om et jeg i en ustabil verden, som hele tiden forandrer sig på nye måder.
Læs mere

Til den smukkeste - 117 digte

Muterende digte på grænsen til det maniske; sproget ridser i bordet og sætter mærker, som ligner æbler, muser, krig, lyst, kærlighed, sindsro og sindssyge. 
Læs mere

På Jupiter findes fortiden ikke

Stærke digte om en desperat sjæl, der søger fodfæste i alt fra konkrete omgivelser til fjerne planeter, vil lyse i mange år.
Læs mere

Yahya Hassan 2

Af Yahya Hassan (f. 1995)

Yahya Hassan 2

Yahya Hassan tager ordet i sin afmagt og giver den som poetisk maskingevær i en digtsamling, der ligner debuten, men ikke noget andet i dansk litteratur.
Læs mere

Manta

Af Bue P. Peitersen

Manta

Fortryllende digte om alt fra populærkultur til kunst er små sange om det sted, hvor overflade og inderlighed smelter sammen.
Læs mere