Bog

Solo

Af (
2018
)

Anmeldelse

Solo

25 okt.18

Axel Steen er tilbage i en ny historie. Forrygende, hæsblæsende og umulig at lægge fra sig. Jesper Stein bliver bedre for hver bog.

Der er gået to et halvt år siden, vi sidst mødte Axel Steen i Papaog efter meget voldsomme hændelser har han besluttet sig for at skippe sit gamle liv, forlade politiet og PET og i stedet hellige sig familielivet med Cecilie og Emma. Han er blevet ansat som sikkerhedschef i en investeringsbank, selv om også det har sine omkostninger: ”men i sin flugt bort fra fortidens synder var han havnet i et nyt klovnetøj med nystrøgne, hvide skjorter, slips og habitjakke, der fik ham til at ligne noget, han ikke var og aldrig ville have været.”

Sommerferien nærmer sig, men inden da har han af sin chef Zorn fået til opgave at fyre en betroet medarbejder i banken, angiveligt fordi medarbejderen har svindlet for et større beløb. Men Alex har en fornemmelse af, at der er noget underligt ved medarbejderen, og at han overser noget vigtigt. Zorns hustru bliver kidnappet, og efter at løsesummen er blevet betalt, forbyder Zorn Axel at gå til politiet. Men det afholder ikke Axel fra i det skjulte at finde ud, hvem der står bag kidnapningen, selv om han har lovet Cecilie og Emma at holde sig fra farligt politiarbejde. Hans retfærdighedssans er dog stærkere end hensynet til familien.

Samtidig bliver Vicki Thomsen, Axels tidligere kollega fra politiet, sat i spidsen for at opklare mordet på en ung indvandrer, Abdel. Er det et mord, som skyldes uoverensstemmelser i bandemiljøet, problemer med salg af narkotika, eller ligger der andet bag? Under sin efterforskning finder Vicki ud af, at Abdel var involveret i en sag, som Alex efterforskede tidligere med tråde til krigen i Syrien.

Begge sager eskalerer, Vicki og Axel får brug for hinanden, og med PET i hælene indleder Axel en hæsblæsende jagt på forbryderne, mens Vicki ved gedigent politiarbejde nærmer sig en opklaring af mordet.

Jesper Stein bliver bedre og bedre for hver bog, han har i den grad læseren i sin hule hånd, og han er en mester i at opbygge en stigende spændingskurve, som gør det umuligt at lægge hans bøger fra sig. Han har styr på lokaliteterne, det gælder både beskrivelserne af miljøet og indbyggerne i Urbanplanen omkring Hørgården og villaerne nord for København.

Jeg led med Axel Steen, som er klemt mellem familien og sin søgen efter retfærdighed, og jeg fik åndenød og blev forpustet under den afsindigt spændende afslutning. 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
54821891
ISBN
9788740045451
Antal sider
405

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer