Bog

Prøverummet

Af (
2009
)

Anmeldelse

Prøverummet af Lotte Garbers

27 dec.12

"Prøverummet” er et godt sted at starte, hvis man vil prøve kræfter med den erotiske litteratur. Den er hverken farlig, grænsesøgende eller vulgær –  til gengæld giver den fantasierne frit løb og gør plads til sex for sjov.

Er du til smoking eller løse bukser og hestehale? Som i et sandt prøverum giver Lotte Garber dig mulighed for at prøve hvilken erotisk fantasi, der tiltaler dig mest. I 10 noveller udfolder hun 10 erotiske fantasier, som alle befinder sig på et hverdagserotisk plan med plads til selv at fantasere videre efter endt læsning.

Lotte Garbers erotiske novellesamling udgør et stykke pionerarbejde i den bølge af erotik, der for tiden skyller ind over landet. I 2009 udgav hun som den første danske forfatter i mange år en bog udelukkende med fokus på det erotiske. Med fuldt overlæg skruer hun derfor ned for plottet og i stedet tuner hun op for de seksuelle fantasiers banale handlingsforløb med det ene formål at lade novellens personer rive tøjet af hinanden og lade krop møde krop.

Det er erotik for sjov og for fornøjelsens skyld. Det er en leg med hverdagens små sammenstød, som alt for ofte forbliver en fantasi og kun sjældent for lov til at udfolde sig i din fulde udstrækning. Men her får den tilfældige mand i elevatoren lov til at gøre det, som mange kun tør håbe. Træneren til onsdagsyoga indleder endelig et nyt repertoire af svære kropslige øvelser, som kræver en hjælpende hånd. Og den kedelige konfirmation får for en gangs skyld lov til at udvikle sig til en lidt sjovere fest end ventet. Det i sig selv har en sær forløsende effekt.

Det er alt sammen fantasier, som befinder sig i et realistisk og anstændigt univers. Der er ingen ekstreme udskejelser, ingen destruktive handlinger og der er ingen, der lider kropslig overlast.  Det er på den måde ufarlige fantasier, som gør bogen spiselig for selv den sarteste sjæl og giver dermed også læseren mulighed for selv at sætte skub i hverdagens fantasier uden at det bliver for indviklet og avanceret. Faktisk synes jeg, at det er et godt udgangspunkt og et godt sted at starte, når man gerne vil prøve kræfter med den erotiske genre.

Lotte Garbers er formand for Dansk Forfatterforening.

Bogdetaljer

Forlag
Pretty Ink
Faustnummer
27992595
ISBN
9788763813280
Antal sider
122

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer