Bog

Lad os håbe på det bedste

Af (
2018
)

Anmeldelse

Lad os håbe på det bedste af Carolina Setterwall

17 jan.19
Ærlig og usminket autofiktion om livet, døden og sorgen. Om partnerens pludselige dødsfald og savnet, men også om det svære liv som sammen. 
 
En morgen vågner Carolina Setterwall og finder sin kæreste Aksel død af et hjertestop. Hun er nu alene med deres søn på otte måneder og skal forholde sig til chokket, sorgen, barnet og en helt anden fremtid. Samtidig tænker hun i krydsklip tilbage på den tid, de havde sammen fra deres første møde fem år tidligere. På denne ubærlige baggrund har hun skrevet sin autobiografiske debutroman 'Lad os håbe på det bedste'.
 
"Din duft bor stadig i alle disse kasser. Den er ikke forsvundet. Du er ikke væk. Dine skjorter lugter af dig, lidt af din parfume og lidt af din kropslugt. Det slår mig, hvor godt du altid duftede. Det slår mig, at jeg aldrig sagde til dig, hvor godt du duftede. Så velkendt. Nu lever duften i flyttekasserne, og snart vil den forsvinde. Jeg ved det, for jeg forsøgte at bevare duften af min far på samme måde."
 
Carolina Setterwall skriver om sorgens mange nuancer, men også om kærligheden, familielivet og forventningerne til livet før og efter det pludselige dødsfald. De præcise og næsten fotografiske erindringer fra fortiden er fine og nuancerede. Livet sammen som nybagte forældre var svært, de var meget forskellige, og Carolina plages af skyldstanker over at have presset og skubbet for meget til sin introverte mand, der ofte måtte bede hende tage det med ro. Kærlighedshistorien er på ingen måde romantiseret, og det er med til at løfte romanen, ligesom beskrivelserne af forfatterens sorgproces og tanker, også de mindre pæne. 
 
Smerten over ikke at have nogen at dele sønnens udvikling og opvækst med, i hvert fald ikke nogen der er helt så interesserede, beskrives meget hudløst, ligesom det første forsøg på at komme videre med et nyt kærlighedsforhold, hvor rollerne er byttet om, og Carolina er den, der slår bak, når hun bliver presset. I lyset af denne erfaring ser hun tilbage på forholdet til Aksel og forstår ham pludselig på en anden måde uden at kunne reagere på det med andet end følelsen af smerte og skyld. 
 
Caroline Setterwall er kommunikationsuddannet og har blandt andet arbejdet i den svenske forlagsbrance. 

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Nete Harsberg
Faustnummer
46015142
ISBN
9788740048698
Antal sider
358

Tema

Tema

Autofiktion

De seneste år er der udkommet stadig flere autofiktive værker, og de er populære hos læserne, men har også skabt voldsom debat. Vi stiller skarpt på en genre, der bevæger sig mellem fiktion og virkelighed.
Læs mere

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer