Bog

Væddermændenes nat

Af (
2018
)

Anmeldelse

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro

28 dec.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Mørk og spændende første bind af ny lovende fantasy-serie for voksne. Det er slet ikke til at forstå, at det er en debutroman.

’Væddermændenes nat’ er en af de bedste danske fantasybøger for voksne, jeg har læst. Fuldt ud på højde med mange kendte, internationale bøger og de allerbedste danske. Bogen er første bind i en serie på fem bøger, 'Et varsel om storm', hvoraf bind to også er udkommet.

I kongeriget Agamore ligger den lille herregård Ravnehøj. Her lever sir Alfrik et forholdsvist stille og roligt liv med sine tre sønner Stormfrik (Storm), Cedrik og Rodrik. Storm er 16 år, Cedrik 17 år og Rodrik 18 år. Landet Agamore har borge, riddere, mørk magi og bunkevis af udspekulerede adelige intriger. Her følger vi den barske dagligdag for tre adelige og helt forskellige brødre. De oplever alle både sure pligter, kærlighed og ære og konfronteres med magten. Især den mellemste Cedric, der ved en del om lægekunst, og som også er langt den mest kyniske af de tre, udnytter ofte sin position for egen vinding, men han er ikke ond.

Fremmede kræfter rører på sig, og inden længe genopstår noget fra gamle tider, og brødrene må flygte, efter borgen bliver angrebet. Der er masser af komplotter, og folk der vil dem til livs, men intet eller ingen er til at gennemskue. De tre brødre er nødt til at lægge deres liv i hinandens hænder og være helt ærlige overfor sig selv og hinanden, hvis de skal overleve.

Sikke et univers forfatteren har skabt med en dyb forståelse for at opbygge en serie, der skal strække sig over flere bind. Plottet er bygget op omkring de tre brødre, bedrag og mord. Kærlighedshistorien er sekundær for den samlede fortælling, og det er en af grundene til, at historien er så god. Den er realistisk i kraft af, at ingen er unaturligt smukke eller gode, de er blot mennesker. Noget som vi hen ad vejen også opdagede med karaktererne i ’Game of Thrones’. Samtidigt har den et strejf af magi og løfter om mere magi i de kommende bind.

Bogen minder mig både om Jakob Kokkedals geniale serie om Den trofaste bror, Robin Hobbs Fraseer-trilogi og John Flanagans serie Skyggens lærling. 'Væddermændenes nat' er sublim dansk fantasy for voksne, og det er i den grad noget, vi mangler. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
54852096
ISBN
9788740650815
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser