Bog

Kejserens nye klæder

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kejserens nye klæder af H. C. Andersen

20 nov.19
AfAnne Birgitte Hundahl
Skribent

Et genialt eventyr, der måske burde læses oftere af voksne end af børn. Men også børn får noget ud af det.

Forlaget Carlsen har udgivet en række af de kendte og klassiske eventyr i serien ’Mine første eventyr’. Bøgerne er udformet som billedbøger, der henvender sig til de 2-4 årige. Der er ikke så meget tekst, men mange billeder, og bogen er derfor hurtig at læse, mens der til gengæld er masser at snakke om.

I 'Kejserens nye klæder' møder vi den tøjglade Konge, der narres af to svindlere. De to svindlere kommer til byen og udgiver sig for at være vævere, der kan væve og sy det smukkeste tøj. De får penge, materialer og væve og går i gang. Men de putter alle de dyrebare ting i lommerne og væver ud i den blå luft. På et tidspunkt sender Kongen en gammel betroet minister hen for at se, hvordan det går med tøjproduktionen. Bedragerne viser ham tøjet, men han kan ikke se noget stof eller tøj. Han tør dog ikke sige noget, da han frygter, at folk tror, han er dum, for tænk hvis det bare er ham, der ikke kan se det fine stof.

Og sådan fortsætter det med den næste minister, der sendes afsted for at se på tøjet og heller ikke han kan se noget, eller tør sige det. Det ender med, at kongen iføres sit nye tøj og går ud i byen for at præsentere det for sit folk. Og ingen tør sige det, som alle kan se. Førend en lille dreng råber: "Han har jo ikke noget tøj på!”

Jeg har læst tre eventyr i serien 'Mine første eventyr' for mine børn, og det var nok dette eventyr, de var mindst interesseret i. Min store pige på 4 år fulgte godt nok med, og vi fik en fin snak om budskabet i eventyret, men for den lidt yngre lillebror var det ikke så spændende. Billedsiden kunne ikke rigtig fange ham, og indholdet var for svært. Men for børn i den rette alder er 'Kejserens nye klæder' en rigtig fin historie, der er velegnet lige før sengetid.

Bogdetaljer

Secondary title
Mine første eventyr
Forlag
Carlsen
Graphic
Bodil Bang Heinemeier
ISBN
978-87-11-90140-3
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser