Profil
AfPia Bechmann

Medlem i

12 år 3 måneder
Bibliotekar og digital formidler, Aalborg Bibliotekerne
Redaktionsmedlem og moderator på Ordkraft Litteraturfestival

Instagram @stormy.pages
https://linktr.ee/stormy.pages

Seneste anmeldelser af Pia Bechmann

Peach

Fabulerende og uforglemmelig kortroman om et seksuelt overgreb og de dybe spor, det sætter i en ung kvindes liv. Dette er stor litteratur i en lille indpakning.

Elskeren

Und dig selv at læse en af litteraturhistoriens mest uforglemmelige kærlighedsromaner, der skildrer en ung piges passion i 1920’ernes Indokina.  Originaludgave: 1984

Anstalten

Stephen King finder tilbage til rødderne i denne kuldegysende roman om børn med overnaturlige evner og frygtelige eksperimenter i et hemmeligt og topsikret institut.

Tabu

Familieferien på en tropisk ferieø bliver forvandlet til et mareridt, da et mord flænser idyllen, og fortiede hemmeligheder mylder op til overfladen. 

Florida

Vild og foruroligende novellesamling om relationer, mennesker og natur fra skyggesiden af solskinsstaten. Der venter stærke og overrumplende læseoplevelser i Groff noveller.

Tilstå

Hjerteskærende roman om smertelig kærlighed og muligheden for endnu en chance er befriende simpelt læsestof, der ikke går på kompromis med underholdningen.
q

Andet indhold af Pia Bechmann

 • Artikel

  Drengeliv - interview med Jonas Kleinschmidt

  Jonas Kleinschmidt er aktuel med ungdomsromanen 'Englene over København', der er delvist baseret på hans morfars erindringer og øjenvidneberetninger fra bombadementet af Den Franske Skole i 1945. Forfatteren har tidligere skrevet 'Dig og mig og Zlatan' og 'Drengene', som blev nomineret til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger i 2019.

   

  Læs mere
 • Interview

  Forfatterinterview Julie M. Day

  13 aug.19

  Magi, elvere og evig kærlighed. Tredje bind i Trafallas-trilogien udkommer d. 22. august!

  'Grænsen om Trafallas' er en fængslende fantasyfortælling om krig, magi og kærlighed, om at finde sin rette identitet og om at turde at ofre sig for at redde dem, man elsker.

  Læs mere
 • Artikel

  Valget af Sarah Engell

  Vil man gerne have unge til at interessere sig mere for politik, er Sarah Engells YA-roman Valget (2017) den perfekte bog at give dem. Frem for alt er den aktuel og realistisk, og så er den yderst spændende skrevet og lægger op til debat om flygtninge og dansk politik. Romanen bør læses af både unge og voksne og er en vigtig refleksion over den offentlige debat og det politiske system og en lille genistreg om medmenneskelighed.

  Læs mere
 • Mailromaner

  Friederikesdal

  Af Rune T. Kidde

  Friederikesdal

  Hvem er hvem, og hvad man kan regne med? Rendyrket vanvid og total forvirring på godset Friederikesdal i mail-roman, der bringer genren til nye højder.
  Læs mere

  Hvor regnbuer ender

  Af Cecelia Ahern

  Hvor regnbuer ender

  Kærlighedens veje er snoede og uforudsigelige. Kan der findes en vej gennem labyrinten, så man bliver lykkelig?
  Læs mere

  God mod nordenvind

  Af Daniel Glattauer

  God mod nordenvind

  Emmi begynder at skrive sammen med Leo på nettet- Efterhånden udvikler det sig, og det store spørgsmål er, om deres forhold kan holde til, at de mødes?
  Læs mere

  Slottet i Pyrenæerne

  Af Jostein Gaarder

  Slottet i Pyrenæerne

  Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Diskussionslysten roman tager disse spørgsmål op til overvejelse iblandet lidt kærlighed og et drys mystik.
  Læs mere

  Kære Mai

  Af Merete Pryds Helle

  Kære Mai

  Fra 1998 til 2006 skrev forfatteren mails hjem til veninden Mai fra Toscana, hvor hun boede med sin mand og deres to børn -  Hun fortæller om hverdags- og familielivet, og om…
  Læs mere

  Montecore

  Af Jonas Hassen Khemiri

  Montecore

  Selvbiografisk roman, hvor forfatteren Jonas sammen med faderens gamle ven Kadir via mail-korrespondence forsøger at finde sandheden om Jonas' forsvundne far
  Læs mere

  Femail

  Af Marie Kraul

  Femail

  16 yngre kvinders bud på det gode liv hvor de diskuterer emner som parforhold, familieliv, børn, sex, penge, karriere og arbejde. Debatten foregik på email og er herefter udkommet…
  Læs mere

  Hvor blev du af Bernadette

  Gennem breve, mails, rapporter og andre dokumenter forsøger teenagepigen Bee at finde ud af, hvad der er sket med hendes mor, som er sporløst forsvundet på en sørejse til Antarktis
  Læs mere
 • Mellem ung og voksen

  Samtaler med venner

  Af Sally Rooney (f. 1991)

  Samtaler med venner

  Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.
  Læs mere

  Knivens stemme

  Af Patrick Ness

  Knivens stemme

  Fabelagtig fortællekunst fra en forrygende Patrick Ness, der med sin mageløse pen endnu engang fejer benene væk under læseren med en medrivende fortælling.
  Læs mere

  Mælk og honning

  Af Rupi Kaur (f. 1992)

  Mælk og honning

  Godt hjulpet på vej af Rupi Kaurs popularitet på de sociale medier har digtsamlingen ’mælk og honning’ formået at nå en stor læserskare –men digtene mangler dybde.
  Læs mere

  Min familie

  Af Sebastian Bune

  Min familie

  Romandebutanten Sebastian Bune beskriver gennem barnets øjne en voldsramt familie og et system, der varetager forældrenes tarv frem for børnenes.
  Læs mere

  Døde piger lyver ikke

  Gymnasieeleven Clay modtager en pakke kassettebånd med posten. På disse bånd forklarer Clays afdøde veninde, Hannah, hvorfor hun har begået selvmord. Ved at høre båndene får Clay…
  Læs mere

  Simon vs. verdens forventninger

  Sød og cool ungdomsroman om at springe ud som homoseksuel. Becky Albertallis prisbelønnede bog om Simon og hans indviklede kærlighedsliv er filmatiseret med stor succes.
  Læs mere

  Stranden

  Af Alex Garland

  Stranden

  Det er utroligt så få bøger, der er skrevet om backpackere taget i betragtning hvor mange unge, der hvert år drager ud i verden med rygsækken. Det her er en af de bedste!
  Læs mere

  Eksil

  Af Jakob Ejersbo

  Eksil

  Samantha kommer som barn med sine forældre til Tanzania, hvor hendes teenagertilværelse er præget af pjækkeri, sprut, drenge og stoffer.
  Læs mere

  Shotgun Lovesongs

  Af Nickolas Butler

  Shotgun Lovesongs

  Fire mænd og en kvinde er vokset op sammen i en lille by i USA's midtvest. De er nu i trediverne og deres venskab og livshistorier skildres med udgangspunkt i tre bryllupper.
  Læs mere

  En flænge i himlen

  Af John Green

  En flænge i himlen

  16-årige Hazel er dødssyg af kræft. Hun forelsker sig i 17-årige Augustus som ligeledes er kræftsyg. Sammen oplever de deres første forelskelse, inden døden skiller dem.
  Læs mere

  Ondskaben

  Af Jan Guillou

  Ondskaben

  Barsk og beskidt beretning om den ondskab, der kan få fæste i svage menneskesind. Og samtidig en lysende beretning om en dreng med retfærdigheden i hjertet og viljen til sejr.
  Læs mere

  Elefantpassernes børn

  Fantastisk, original, velskrevet og humoristisk roman om småkriminelle forældre, stædige børn og tvivlsomme myndigheder.
  Læs mere

  Tjenerindens fortælling

  Af Margaret Atwood

  Tjenerindens fortælling

  Genudgivelsen af Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read. Tv-serien har pustet nyt liv i romanklassikeren.
  Læs mere

  Muleum

  Af Erlend Loe

  Muleum

  Sørgmodig, men også på skæv vis munter roman om at være ung og miste sine kære og lysten til livet.
  Læs mere

  Ukulele-jam

  Af Alen Meskovic

  Ukulele-jam

  Velskrevet og levende fortælling om livet som ung i en flygtningelejr midt i 1990’ernes konfliktfyldte tidligere Jugoslavien.
  Læs mere

  Dig og mig ved daggry

  Af Sanne Munk Jensen

  Dig og mig ved daggry

  Ungdomsroman om en kærlighed, der er så stor og dyb, at den er værd at dø for. Velskrevet, gribende og barsk historie, der i den grad kryber ind under huden.
  Læs mere

  Skyd appelsinen

  Af Mikael Niemi

  Skyd appelsinen

  En aktuel og ret foruroligende historie om en teenager, der, optaget  af sig selv, sætter sig selv og andre i spil.
  Læs mere

  Min mor siger

  Af Stine Pilgaard

  Min mor siger

  Stine Pilgaards romandebut om et knust hjerte, Kingo og Kings, gode hensigter og moralsk opbakning er en perle af sprogligt overskud. 
  Læs mere

  Radiator

  Af Jan Sonnergꜳrd

  Radiator

  Tonen hos Jan Sonnergaard er rå og hård. I novellesamlingen 'Radiator' skriver han i et hverdagsagtigt, talenært sprog, som er en af 90ernes mest læste værker.
  Læs mere

  Kærlighedsbreve til de døde

  Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete.
  Læs mere

  Nattergalen

  Af Kristin Hannah

  Nattergalen

  Hvad sker der med døtrene og hustruerne, når mændene er draget til fronten under Anden Verdenskrig? Kristin Hannah beskriver kvindernes krig i det besatte Frankrig både smukt og…
  Læs mere

  Dødevaskeren

  Af Sara Omar

  Dødevaskeren

  Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 
  Læs mere
 • Mødre og døtre

  Hvide blomster

  Af Sissel-Jo Gazan

  Hvide blomster

  Der er rigtig mange tråde i romanen, men de er mesterligt styret af Gazan, så man halser igennem de godt 500 velskrevne sider.
  Læs mere

  Præsens maskine

  Af Gunnhild Øyehaug

  Præsens maskine

  Den norske sprogsnedker har skrevet en opfindsom og tankevækkende roman om parallelle universer, ensomme eksistenser og det at savne noget uden at vide, hvad det er.
  Læs mere

  Det var os

  Af Golnaz Hashemzadeh Bonde (f. 1983)

  Det var os

  Den svensk-iranske forfatter Golnaz Hashemzadeh Bonde har skrevet en stærk og gribende roman om eksistentielle temaer.
  Læs mere

  Voldsomme bånd

  Af Vivian Gornick (f. 1935)

  Voldsomme bånd

  Det her er mor i skarp sauce, eller med et ordret citat fra Gornicks mor ”Why be happy when you could be normal”. Barsk og herlig læsning.
  Læs mere

  Den, der lever stille

  Af Leonora Christina Skov

  Den, der lever stille

  Leonora Christina Skovs autofiktive roman er en stærk beretning om opvækst, provinsliv, familierelationer og frigørelse. Velskrevet og vedkommende uden at være sentimental.
  Læs mere

  Er mor død

  Af Vigdis Hjorth

  Er mor død

  Når mor ikke er den bedste i verden. Vigdis Hjorths hudløse roman om en datters smertefulde mor-opgør er en af årets helt store læseoplevelser.
  Læs mere

  Venteværelset i Atlanten

  Af Mona Høvring (f. 1962)

  Venteværelset i Atlanten

  25-årige Olivia arver et hus på Island og får endelig mulighed for at slippe for at være sammen med sin skrækkelige mor i herlig og poetisk roman om at være ung og ked af det.
  Læs mere

  Mit navn er Lucy Barton

  Af Elizabeth Strout

  Mit navn er Lucy Barton

  Er du glad for forfattere som Alice Munro, Marilyn Robinson og Siri Hustvedt, bliver du ikke skuffet over denne litterære perle af et kvindeportræt.
  Læs mere

  de

  Af Helle Helle

  de

  Helle Helles nye roman stråler af sproglig præcision og elegance. Aldrig er der blevet grinet så meget i en roman af Helle Helle samtidig med at det er den mest sorgfulde bog i…
  Læs mere

  Eleanor Oliphant har det helt fint

  Humoristisk, tåkrummende og hjertevarm feelgood roman om den excentriske, men elskelige Eleanor Oliphant, og om ensomhed og skæbnen. Én af årets mest uforglemmelige læseoplevelser.
  Læs mere

  Mødre og døtre

  Af Lene Johansen

  Mødre og døtre

  Bogens fire stærke kvinder fortæller om forholdet til deres mødre og om tabet og savnet. Det føles lidt som at være i stue med dem, og der er mange gode samtaler om livet,…
  Læs mere

  Mødre, døtre, søstre

  Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.
  Læs mere

  Stilhed

  Af Heidi Fjelstrup

  Stilhed

  Stærk debutroman om svære familierelationer, bristede (stemme)bånd og om hvordan afstande vokser, når man ikke kommunikerer.
  Læs mere

  Fire dage i marts

  Af Jens Christian Grøndahl

  Fire dage i marts

  Fire dage i marts er et rammende kvindeportræt, hvor Jens Christian Grøndahl stiller skarpt på de mønstre, som kendetegner forholdet mellem tre generationer af kvinder.
  Læs mere

  Børnene

  Af Ida Jessen

  Børnene

  Ida Jessens psykologiske realisme slår endnu engang alt. Fantastisk roman!
  Læs mere

  Tre kvinder

  Af Marge Piercy

  Tre kvinder

  Familien Blume består kun af kvinder - Mormoderen Beverly, der hele sit liv har været aktiv inden for fagforeningen, som aldrig har låst sig fast til én mand, men har elsket og…
  Læs mere

  Den nøgne mur

  Af Aase Schmidt

  Den nøgne mur

  Nænsom roman om at forsone sig med det liv, man har levet, de valg, man har truffet, og det menneske man er blevet.
  Læs mere

  Månens skygge

  Af Alice Sebold

  Månens skygge

  Kærlighed og had balancerer på line i et fortættet mor-datter drama, der begynder med et mord. På et døgn optrevles de ulykkelige hændelser, der satte lodrette ridser i et…
  Læs mere

  Sne på hendes ansigt

  Af Thorstein Thomsen

  Sne på hendes ansigt

  Thorstein Thomsens fantastiske fortælletalent fornægter sig ikke i denne medrivende familiekrønike om især kvinderne i det 20. århundrede.
  Læs mere

  Johanna fra Småland

  Af Hjørdis Varmer

  Johanna fra Småland

  Hjertevarm slægtshistorie om forfatterens 3 stærke formødre, der har været modeller for romanens hovedpersoner, og deres liv i København fra 1867 til 1940.
  Læs mere

  Fugleflugt

  Af Christine Tjalve

  Fugleflugt

  I et billedrigt og dvælende sprog fortælles om kvinden Thea, der flytter ind i sin mormors gamle hus på den forblæste marsk for at komme overens med både fortiden og fremtiden.
  Læs mere
 • Paranormal romance

  Skovrå

  Af Astrid B. Z. Madsen (f. 1978)

  Skovrå

  Stemningen i romanen er lige så tung og dyster som luften i den skov, der arbejder sig ind på byen Granhjem. Her er 16-årige Cas flyttet til med sine forældre, der skal forske i…
  Læs mere

  The Graces

  Af Laure Eve

  The Graces

  Young Adult-roman med fokus på skole, veninder og kærlighed, men med et drys magi og heksekraft, der gør historien til noget særligt.
  Læs mere

  Ellekongen

  Af Signe Fahl

  Ellekongen

  Bondelivet i 1700-tallet er den historiske baggrund for denne fantasyudgivelse. Sammenblandingen af bonderoman og folketro går op i en velskrevet, højere enhed.
  Læs mere

  Twilight - Tusmørke

  Af Stephenie Meyer

  Twilight - Tusmørke

  Teenagepigen Bella Swan er villig til at risikere alt, da hun forelsker sig i vampyren Edward. Den internationale succesbasker om passioneret teenagekærlighed holder stadig.
  Læs mere

  Fjer og flammer

  Af Melissa Grey

  Fjer og flammer

  Melissa Grey er en fantasyforfatter, der er værd at holde øje med. Med en drillende humor er hun tro mod genren med temaer som magt, ære, familie og kærlighed.
  Læs mere

  Dragerne

  Af Julie Kagawa

  Dragerne

  En magisk fortælling om kærlighed mellem ærkefjender. I skjul for vores verden er drager og Sankt Georg Ordenen i krig på liv og død, men forelskelse kender ikke forskel på ven og…
  Læs mere

  Gråzonen

  Af Aura Isolde

  Gråzonen

  Paranormal fantasy om livet efter døden og om kærlighed, sygdom og tab. Den velskrevne og fængslende fortælling er med sit unikke univers et godt bud på en fornyelse af genren.
  Læs mere

  Tusmørkebørn

  Af Marie-Louise Rønning

  Tusmørkebørn

  Det tilsyneladende banale plot viser sig at rumme uventede og anderledes dybder i denne vampyr-kærlighedsroman. Og så foregår historien i Hillerød og omegn!
  Læs mere

  Ildenglen

  Af Laini Taylor

  Ildenglen

  Dette må være årets bedste fantasy udgivelse. En fortryllende og åndeløs fortælling, der i den grad tager pusten fra læseren - om engle og djævle og om udødelig kærlighed.
  Læs mere

  Beautiful creatures - stormvind

  Paranormal romance sat i lille sydstatsby, hvor en anden verden lurer under den stivnede og trivielle hverdag. Første bind i ’Beautiful Creatures’, en ny paranormal serie til…
  Læs mere

  Soulfinders - sky

  Af Joss Stirling

  Soulfinders - sky

  Vampyrerne, varulvene og englene har fået et nyt interessant alternativ: Savanterne. Denne nye kærlighedshistorie har mange lighedheder med fx Twilight-serien, men alligevel er den…
  Læs mere

  Sjælevært

  Af Christina Bonde

  Sjælevært

  ’Sjælevært’ er en sød og til tider uhyggelig fortælling om spøgelser og især om mødet mellem mennesker og spøgelser. Den fungerer bedst, hvis man tror på, at der er mere mellem…
  Læs mere

  Vampyrkongen

  Af J. R. Ward

  Vampyrkongen

  Spændende, original og lovende vampyrserie for voksne læsere med hang til en stærk kærlighedshistorie.
  Læs mere
 • Fædre og sønner

  Jeg slog min far ihjel

  Af Christian Dorph

  Jeg slog min far ihjel

  Digtkredsen udforsker tabuer om selvmord og manglende sorg efter dødsfaldet af en forælder. Dorph stiller spørgsmål, som får lov til at hænge i luften længe efter endt læsning.
  Læs mere

  En frivillig død

  Af Steffen Kverneland

  En frivillig død

  Gribende og personlig graphic novel fra norske Steffen Kverneland, der fortæller om sin barndom med en far, der endte med at begå selvmord.
  Læs mere

  Farskibet

  Af Glenn Bech (f. 1991)

  Farskibet

  Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
  Læs mere

  Bag om min far

  Af Kaspar Kaum Bonnén

  Bag om min far

  Titlen varsler noget problematisk; en søn, der går bag om sin far. Det er der kommet en anklagende, gribende og overvældende beretning ud af. 
  Læs mere

  Postkort fra Californien

  Tonny Vorm har skrevet en virkelig rørende og vedkommende erindringsroman om at være far, når man selv er vokset op uden sin far.
  Læs mere

  Den italienske mester

  Det er ikke let at være barn af en verdensberømt kunstner, og Charles liv er knyttet til faderens skæbne og skygge. Rachmann er så god en skribent, at man…
  Læs mere

  Et rigtigt liv

  Af Katrine Marie Guldager

  Et rigtigt liv

  Betagende roman om en søns jagt på sin fars anerkendelse, den store kærlighed og det rigtige liv. Guldager skriver som altid mesterligt om moderne familierelationer.
  Læs mere

  Vælde vokse vakle visne

  Af Sara Baume (f. 1984)

  Vælde vokse vakle visne

  Den irske debutant, Sara Baume, har skrevet en vedkommende lyrisk fortælling, der kunne foregå alle steder og til alle tider, om relationen mellem et sårbart menneske og hans hund.
  Læs mere

  Kort over paradis

  Af Knud Romer

  Kort over paradis

  Historien om Romers ungdom er interessant læsning. Sidehistorierne kunne undværes.
  Læs mere

  De otte bjerge

  Af Paolo Cognetti (f. 1978)

  De otte bjerge

  Stoisk ro og ubarmhjertig poesi, som et sneskred betragtet fra sikker afstand. De otte bjerge er en svimlende roman til trods for sit relativt beskedne omfang.
  Læs mere

  Faderen - et opgør

  Af Niklas Frank (f. 1939)

  Faderen - et opgør

  Vrede og had er de to fremherskende følelser i sønnens opgør med sin far, som var tysk generalguvernør i det besatte Polen under 2. Verdenskrig.
  Læs mere

  Mænds hjerter

  Af Nickolas Butler

  Mænds hjerter

  Igennem tre generationer fortælles historien om mænd og deres hjerter. Det er en historie om tid, følelser, relationer, styrke, loyalitet og ikke mindst om kærlighed.
  Læs mere

  De døde

  Af Christian Kracht

  De døde

  En japansk kulturembedsmand vil højne japansk film i starten af 1930'erne og beder om tysk hjælp mod den amerikanske kulturimperialisme. Den schweiziske instruktør Emil Nägeli…
  Læs mere

  Glem det. Dårligt nyt. En smule håb

  Edward St Aubyn åbner et vindue til en verden gennemsyret af dekadence, amoral, grådighed, snobberi og ondskab: Det britiske aristokrati.
  Læs mere

  Mårhund

  Af Johannes Lilleøre

  Mårhund

  Lars Peter vokser op på en gård i 1980'erne ved Limfjorden og Vesterhavet. Han er en ensom, følsom dreng, der prøver at leve op til sin fars forventninger. En dag ser han den…
  Læs mere

  Girafhuset

  Af Gorm Henrik Rasmussen

  Girafhuset

  Girafhuset er forfatterens opgør med en dominerende og voldelig far, der samtidig var aktiv i hjembyen Aalborgs forenings- og kulturliv.
  Læs mere

  En uskyldig familie

  Af Katrine Marie Guldager

  En uskyldig familie

  Velskrevet familiedrama. Romanen fortæller historien om det moderne menneskes evige kamp for at finde meningen med livet og samtidig forstå og forlige sig med sit ophav.
  Læs mere

  Goat Mountain

  Af David Vann

  Goat Mountain

  Foruroligende og barsk roman om en familie, hvor vold er hverdagskost og grænserne for grusomheden ikke-eksisterende.
  Læs mere

  Niksen

  Af Nathan Hill

  Niksen

  Stor amerikansk generations- og udviklingsroman. Selvom det er tidligt på året, er det fristende at kalde den noget af det bedste fra 2017.
  Læs mere

  Et lille liv

  Af Hanya Yanagihara

  Et lille liv

  Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. 
  Læs mere

  Land i datid

  Af Jesper Bugge Kold

  Land i datid

  Fremragende og meget velresearchet roman om at finde sine rødder og derved finde ud af hvem man selv er.
  Læs mere

  30 kilometer i sekundet

  Af Andrew Smith (f. 1959)

  30 kilometer i sekundet

  Finn Easton måler livet i kilometer i stedet for minutter.  Alle de mange kilometer, han har levet, har været defineret af hans far, og han har også planlagt Finns fremtid.
  Læs mere

  Sønner af mænd

  Af Johan Forsby

  Sønner af mænd

  En tragikomisk, befriende og rammende roadtrip-roman om tre unge mænd på flugt fra samfundets og fædrenes forventninger og på jagt efter egen maskulinitet og mening.
  Læs mere

  Stemmen

  Af Arnaldur Indriðason

  Stemmen

  Krimi fra Reykjavik, hvor en julemand findes dolket ihjel i kælderen under et stort hotel - Opklaringen afdækker en barsk barndom præget af faderens ambitioner for sønnens…
  Læs mere
  Default Image

  Lillebror

  Af Sven Assels

  Lillebror

  Henry Dickler fik sin portion tæv som barn og det mønster fører han videre på sin psykisk svage søn Steen, der nedbrydes totalt og ender med at begå selvmord, uden det rusker op i…
  Læs mere

  Sunset Park

  Af Paul Auster

  Sunset Park

  Et amerikansk tidsbillede fra år 2008 med den 28-årige Miles Heller som gennemgående figur - Efter nogle svære år vender han tilbage til New York og slår sig ned i Brooklyn…
  Læs mere

  Ovenpå er der stille

  Af Gerbrand Bakker

  Ovenpå er der stille

  Lavmælt og meget velfortalt roman om en stille eksistens – en af den slags romaner, som går ind under huden og er svær at slippe. Vinder af the International DUBLIN Literary Award…
  Læs mere

  Et eventyr

  Af Jonas T. Bengtsson

  Et eventyr

  Han har gjort det igen ham Jonas – skrevet en fantastisk fortælling fra bagsiden af Danmark. Denne gang fortælles den dystre historie set gennem øjnene på en dreng og det er…
  Læs mere

  Submarino

  Af Jonas T. Bengtsson

  Submarino

  Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin. Filmatiseret i 2010.
  Læs mere

  Bombaygryde

  Af Jens Blendstrup

  Bombaygryde

  Jens Blendstrup tegner i 'Bombaygryde' et skævt, komisk, surrealistisk og lidt grotesk portræt af Leif og hans udvikling og modning gennem hans tid som soldat.
  Læs mere

  Gud taler ud

  Af Jens Blendstrup

  Gud taler ud

  En selvbiografisk roman, hvor der fortælles om tilværelsen i parcelhuset i Risskov ud fra sønnens synspunkt, med faderen, Gud, i en absolut hovedrolle, på godt og ondt
  Læs mere

  Telegraph Avenue

  Af Michael Chabon

  Telegraph Avenue

  På Telegraph Avenue ligger Brokeland Records - en butik, der sælger gamle vinylplader. Ejerne Nat og Archy kæmper for butikkens overlevelse, men pludselig dukker teenagedrengen…
  Læs mere

  Maskeblomstfamilien

  Af Lars Sꜳbye Christensen (f. 1953)

  Maskeblomstfamilien

  Forførende og foruroligende, grum og grotesk er Lars Saabye Christensens psykologiske portræt af et skadet barn og den familie, han kommer fra. Filmatiseret i 2010 under…
  Læs mere

  Mesteren fra Petersborg

  Af J. M. Coetzee

  Mesteren fra Petersborg

  Roman med dokumentariske elementer, om forfatteren F.M. Dostojevskijs rejse i 1869 fra sit eksil i Dresden til Petersborg for at hente sin døde stedsøns papirer - som viser sig at…
  Læs mere

  Den hvide konge

  Af György Dragomán

  Den hvide konge

  Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans…
  Læs mere

  Ekstremt højt & utrolig tæt på

  Af Jonathan Safran Foer

  Ekstremt højt & utrolig tæt på

  Oscar mister sin far ved tvillingetårnenes kollaps i New York 11. september 2001 - En efterladt nøgle sender ham rundt i byen for at finde låsen, der måske giver mere indsigt…
  Læs mere
  Default Image

  Den lille bog

  Af Selden Edwards

  Den lille bog

  Wheeler Burden er rockstjerne og baseballtalent, og hans historie knyttes sammen med farens, der var krigshelt, og bedstefaren, der var iskold forretningsmand
  Læs mere

  Så højt var du elsket

  Af Nikolaj Frobenius

  Så højt var du elsket

  Bogen beskriver et far-søn forhold i de sidste faser af farens liv med sygdom og begges reflektioner over livet
  Læs mere

  En amerikaners lidelser

  Af Siri Hustvedt

  En amerikaners lidelser

  Familiehemmeligheder og andre mysterier sætter mentale spor i flere generationer i en stor og viis psykologisk spændende roman, der forgår i New York efter 9/11.
  Læs mere

  Sidste nat i Twisted River

  Sex, død og skrivning væves på interessant vis sammen i John Irvings 'Sidste nat i Twisted River'. Samtidig kombinerer romanen den store historie med den lille – noget der gør…
  Læs mere

  Hestenes øjne

  Af Hans Otto Jørgensen

  Hestenes øjne

  Hans Otto Jørgensen beskriver i 'Hestenes øjne' sin opvækst på landet i 1950-60’erne. Det bliver en fortælling om tab, om død og om at blive sig selv – på godt og ondt.
  Læs mere

  Min kamp 1. bog

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 1. bog

  'Min kamp' provokerer, vækker til eftertanke og er et unikt eksempel på, at ekstrem selviscenesættelse ikke bare kan skabe populistiske reality-shows, men også stor kunst.
  Læs mere

  Kalak

  Af Kim Leine

  Kalak

  Kim Leines personlige beretning om et liv som incestoffer og stofmisbruger er barsk, men samtidig opløftende og livsbekræftende. Sprogligt er bogen i verdensklasse.
  Læs mere

  Vejen

  Af Cormac McCarthy

  Vejen

  Omstrejfende væsener på jagt efter mad under en sortnende himmel. Cormac McCarthys 'Vejen' er en dystopisk rejse uden andet mål end overlevelse. Filmatiseret i 2009…
  Læs mere

  Retrograd

  Af Torben Munksgaard

  Retrograd

  Henrik er en stille sofakartoffel, der efter sin 50 års fødselsdag beslutter mentalt at blive yngre og bryder totalt med sin stille parcelhusidyl.
  Læs mere

  Ud og stjæle heste

  Af Per Petterson

  Ud og stjæle heste

  At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond, der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring.   
  Læs mere

  Jeg nægter

  Af Per Petterson

  Jeg nægter

  Tommy bliver banket sønder og sammen af sin far og er bedste venner med Jim. Venskabet glider ud, og deres liv går i hver sin retning. 35 år senere mødes de tilfældigt igen
  Læs mere

  Gudfar

  Af Dy Plambeck

  Gudfar

  Original, hjertevarm og sørgmunter familiehistorie om bikeren Uffe fra M. C. Spitfire, nazi-bageren Tenna og autonome Petring. 
  Læs mere

  Sorg er et væsen med fjer

  Lille sort-humoristisk roman, der med udgangspunkt i et poetisk sprogunivers, fortæller om sorgens væsen på en smuk og surrealistisk måde.
  Læs mere

  Gilead

  Af Marilynne Robinson

  Gilead

  Marilynne Robinsons 'Gilead' er en åben fremlæggelse af det iturevne amerikanske hjerte med borgerkrig, raceopgør, tilgivelse, tro og tab af tro.
  Læs mere

  Fader vor

  Af Morten Sabroe

  Fader vor

  Forfatterens dybt personlige opgør med sin far, Den Gyldenblonde, hvis lange og mørke skygge han ønsker at gøre sig fri af og sætter i et selverkendelsens skarpe lys
  Læs mere

  Hjertet slår og slår

  Af Jens Smærup Sørensen

  Hjertet slår og slår

  I Jens Smærup Sørensens roman 'Hjertet slår og slår' kombineres den store historie med den lille.
  Læs mere

  Udflytterne

  Af Camilla Stockmarr

  Udflytterne

  At flytte fra København til den svenske ødemark er et stort spring. En familie vover turen og oplever en ny og anderledes verden.
  Læs mere

  Violinbyggeren

  Af Henrik Strube

  Violinbyggeren

  Historien om den morddømte Sonny, der begynder at bygge violiner under afsoningen af sin 16 år lange dom - Midt i det rå fængselsmiljø, blandt hårde kriminelle, udviser Sonny…
  Læs mere

  Min fars dagbog

  Af Jiro Taniguchi

  Min fars dagbog

  Trehundrede siders velfortalt graphic novel med masser af smukke øjeblikke. Om at vokse op som skilsmissebarn og om mindernes tyngde i voksenlivet.
  Læs mere

  Fædre og sønner

  Af Ivan Turgenev

  Fædre og sønner

  Klassisk roman fra zartidens Rusland om konflikten mellem to generationer: den ældre, der ønsker at bevare samfundet som det er, og den yngre, der ønsker forandring og…
  Læs mere

  Så nær så fjern

  Af André Herzberg

  Så nær så fjern

  En intens og overraskende familiekrønike om en tysk-jødisk slægt gennem flere generationer.
  Læs mere

  Den syvende dag

  'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
  Læs mere

  Askeblomster

  Af Patrick Modiano

  Askeblomster

  Roman fra Paris, hvor byen og dens bygninger giver anledning til en strøm af fortællinger og erindringsglimt, som kredser om identitet, forsvinden, søgen og tab.
  Læs mere

  Asken i tasken

  Af Jelle Brandt Cosrtius

  Asken i tasken

  J.B. Corstius' far var en mand med mange talenter, at være far var dog ikke en af dem. For at ære hans minde cykler Corstius fra Holland til Middelhavet med hans aske
  Læs mere

  Ting, min søn skal vide om verden

  Ting, min søn skal vide om verden er en fars forsøg på at forberede sin søn på den verden, der venter derude. En lille bog med fabelagtig udenomssnak og rørende råd om hverdagens…
  Læs mere
 • Dagbogsromaner

  Natten før denne dag

  Af Johanne Lykke Holm (f. 1987)

  Natten før denne dag

  Fragmentarisk dagbogsroman om en ensom og ulykkelig pige et sted mellem barn og voksen.
  Læs mere

  Året med 13 måneder : en dagbog

  Lige midt i #MeToo debatten herhjemme udkommer Åsa Linderborgs debatbog på dansk; en meget personlig og velskrevet bog, der stiller skarpt på #Me-Too debatten i Sverige.
  Læs mere

  Et landskab er aldrig tåbeligt

  Af Bergsveinn Birgisson

  Et landskab er aldrig tåbeligt

  Halldors dagbog med optegnelser fra hverdagen i det lille fiskerleje i det nordvestlige Island er en stor læseoplevelse, rørende, tankevækkende og meget smukt fortalt. 
  Læs mere

  En ny tid

  Af Ida Jessen

  En ny tid

  Et underspillet portræt af en kvindeskæbne og en provinsby i begyndelsen af det tyvende århundrede, der kalder på stilfærdig eftertanke. 
  Læs mere

  Endnu ikke

  Af Vibeke Grønfeldt

  Endnu ikke

  Portrættet af den stejle kvinde rummer udtryk for smerte, men også fryd over skønheden. Grønfeldt evne til at beskrive livets modsætninger er enestående.
  Læs mere

  Tyvens dagbog

  Af Jean Genet

  Tyvens dagbog

  Fransk homoklassiker om livet på samfundets bund i 30’ernes Europa er en fantastisk og udfordrende læseoplevelse.  
  Læs mere

  Løgnens træ

  Af Frances Hardinge

  Løgnens træ

  På en afsidesliggende ø dør Faiths far under mystiske omstændigheder. I sin fars dagbog finder hun sære optegnelser om et træ, som måske kan hjælpe Faith med af finde sandheden om…
  Læs mere

  Mayas dagbog

  Af Isabel Allende

  Mayas dagbog

  Det er en spændende historie med rå og ubarmhjertige billeder fra bunden af samfundet, men der er også varme, engagement og nærværende personskildringer.
  Læs mere

  Dagbog fra i morgen

  Af Cecelia Ahern

  Dagbog fra i morgen

  Endnu en magisk perle fra Cecilia Aherns hånd,  som lægger sig perfekt ind i forfatterens efterhånden lange, eventyrlige halskæde af bøger.
  Læs mere

  PS: Jeg elsker dig!

  Af Cecelia Ahern

  PS: Jeg elsker dig!

  Hollys mand dør pludseligt efter kort tids sygdom, og hendes verden falder fra hinanden. 10 efterladte breve fra Gerry får dog Holly til at indse, at livet trods alt går…
  Læs mere

  Sharon og min svigermor

  Dagbogsnotater, som den palæstinensiske arkitekt Suad Amiry skrev under den israelske besættelse af Ramallah i 2001-02 - Hun skildrer både sin basale fortvivlelse og frygt,…
  Læs mere

  Kroppen er en si

  Af Julie Top-Nørgaard (f. 1974)

  Kroppen er en si

  Top-Nørgaards litterære dagbog taler direkte ind i en tid og en generation. Tro mod genren handler værket om hverdagen og alt, hvad den rummer, arbejde, relationer, sygdom og…
  Læs mere

  Spis, bed, elsk

  Af Elizabeth Gilbert

  Spis, bed, elsk

  Selvbiografisk, varm og underholdende rejseskildring, hvor turen går verden rundt til Italien, Indien og Bali. Forfatteren genfinder både sig selv og evnen til at glædes ved…
  Læs mere

  Nynnes dagbog

  Af Henriette Lind

  Nynnes dagbog

  Nynne, en fucking trendy 35-årig københavner, fører dagbog over sit hektisk søgende liv efter at hendes kæreste Djøf er skredet med en yngre model. Afsnit af dagbogen har…
  Læs mere

  Muleum

  Af Erlend Loe

  Muleum

  Sørgmodig, men også på skæv vis munter roman om at være ung og miste sine kære og lysten til livet.
  Læs mere

  Til mine døtre

  Af Elizabeth Noble

  Til mine døtre

  Hvordan forbereder man sig på at dø som 60-årig? Og hvordan kommer familien videre bagefter?
  Læs mere

  En bedragers dagbog

  Af Lone Mikkelsen

  En bedragers dagbog

  Jeanne fører dagbog over livet om bord på et fransk skib i 1767. Hun beskriver skørbug og kannibaler, fremmede kulturer og sømændenes brutalitet.
  Læs mere

  Papegøjer i varmeskab

  Af Birgitte Maria Smidt

  Papegøjer i varmeskab

  Yanis, 33 år og storbysingle, har svært ved at finde rundt i tilværelsens store spørgsmål om identitet, køn og manderoller. Han er ensom, savner sin ekskæreste og er stærkt optaget…
  Læs mere

  Doktor Glas

  Af Hjalmar Söderberg

  Doktor Glas

  Må man slå et andet menneske ihjel, fordi han er grim, og hans kone væmmes ved hans erotiske tilnærmelser? Det er ét af de spørgsmål, som stilles i denne 105 år gamle dagbogsroman.
  Læs mere

  Personlige anliggender

  Af Märta Tikkanen

  Personlige anliggender

  Den 22-årige journalist AnnaCi er blevet forladt af sin elskede, og for at udrede sine følelser fører hun dagbog. I sin afdøde fars papirer finder hun en passioneret…
  Læs mere