Bog

Tyvefældens forbandelse

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tyvefældens forbandelse af Kasper Hoff

19 jul.19

En grandonkels samling af skrumpehoveder, tyvefælder og tupilakker sætter scenen for første del af medrivende fantasyserie om ånder, shamaner og et stærkt venskab.

Der er skjulte verdener, overtro og shamanisme for fuld udblæsning i Kasper Hoffs velfortalte og medrivende ’Tyvefældens forbandelse’ om den 13-årige Kevin, der arver en stor samling af sære og spirituelle genstande fra sin grandonkel og må rejse til underverdenen for at redde sin søsters sjæl.

Det er ikke lysten, der driver værket, da Kevin skal hjælpe sin grandonkel Kaj med at rydde op i kælderen. Men da indholdet i kælderens kasser åbenbarer sig, og grandonklen fortæller, at han er shaman og kan rejse til underverdenen og hjælpe andre, vækkes Kevins nysgerrighed og lyst til at blive shaman.

Grandonklen indvilliger i at tage Kevin i lære som shaman, men kort tid efter dør han. Kevin arver Kajs store samling af sære og spirituelle genstande fra hele verden, og med sin nye papsøsters Kayas hjælp får Kevin plads til samlingen på sit værelse. Alt ånder fred og ro for en stund, men Kevins storesøster Sophias umættelige hang til mærkevarer, får hende til at stjæle et lille forbandet skrin fra samlingen og sælge det videre til en samler. Det lykkedes på hæsblæsende vis Kevin og Kaya at få skrinet tilbage, men skaden er sket. Sophia syner langsomt hen, og da hun indlægges på hospitalet, omgivet af et personale i vildrede, er det til sidst kun en rejse til underverdenen, der kan redde hende.

’Samlingens vogter’ kan meget vel gå hen og blive et lille hit blandt de 10-13-årige børn, der kan lide den lidt ”lettere” fantasy, der mikser den virkelige nutidige verden med en parallel magisk verden. Tilsat skrøner, overtro og ritualer fra verdens naturreligioner og Hoffs sans for at skrive så sproget flyder og med en opadgående spændingskurve har han skabt en god cocktail, der vil appellere til mange børn – måske også de, der ellers foretrækker at dykke ned i fagbøgerne og læse om fortiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
46592883
ISBN
9788702279887
Antal sider
193

Fik du læst?

Tema

Årets bedste bøger 2021

Vi gør status over bogåret 2021 og præsenterer redaktionens bedste læseoplevelser, der rummer storslåede historiske og personlige skildringer og aktuel debat om køn, klima og kriser.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer