Bog

Guldfisken Glimmer

Af (
2019
)

Anmeldelse

Guldfisken Glimmer af Jesper Wung-Sung

22 jun.20

Fantastisk børnebog fortæller en fantasifuld historie om forandring, kærlighed og længsel  i typisk Wung-Sung stil.

Humor og hævn går hånd i hånd i denne herlige historie om en fisk med et hjerte af guld og masser af hævntørst. Guldfisken Glimmer må grueligt meget igennem, da han fra bowlens trygge sfære bliver skyllet ned i kloakkens uhumske helvede, hvor de udstødte bor.

Den blide guldfisk Glimmer bor hos Maja, og de holder meget af hinanden. Hver dag er en glæde for dem begge, men da Maja får en kæreste, der ikke kan lide guldfisk, bliver alting forandret. Glimmer bliver skyllet ud i toilettet og ned i kloakken, hvor han vokser sig stor og hævngerrig. Efter en hård tid i den uhumske mørke bryder Glimmer endelig ud i lyset for at gå på hævntogt.

Som i flere af Wung-Sungs romaner indeholder historien dystre elementer, her i form af udstødelse, smerte og hævn, som i løbet af fortællingen bliver forløst med kærlighed og tilgivelse. Med sit billedskabende sprog, humor og fantasi er ’Guldfisken Glimmer’ en meget fin fortælling om at vokse sig stor og stærk i en barsk og udfordrende verden, hvor man inderst inde gerne vil være lille igen og fri for bekymringer.

’Guldfisken Glimmer’ er en gyselig, klam, skrækindjagende morsom hævnhistorie fuld af kærlighed til diversiteten i os alle og selvfølgelig proppet med fuldendt Wung-Sung magi fra først til sidst akkompagneret af John Kenn Mortensens velkendte streg.

Herlig læsning fra 9-99 år.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
47017823
ISBN
9788763862196
Antal sider
98

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer