AfPia Bechmann
Skribent
28 jul.22

Bogliste

Brevromaner

Bøger på listen

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet.
Læs mere

Aminas breve

Af Jonas T. Bengtsson

Aminas breve

Efter fire års indlæggelse kommer den skizofrent paranoide Janus ud med det formål at finde ud af, hvorfor hans tyrkiske veninde Amina ikke længere skriver til ham.
Læs mere

Det andet sted

Af Rachel Cusk

Det andet sted

En voldsomt klog og kompleks bog om at jagte sandheden og om konsekvensen ved at lade viljen få virkelighed og fiktion til at kollidere.
Læs mere

Historien om Asta

Af Jón Kalman Stefánsson

Historien om Asta

Historien om Asta er en storslået episk fortælling om lys og mørke, kærlighed, drifter og arv.
Læs mere

Den hvide tiger

Af Aravind Adiga

Den hvide tiger

Kan man skrive en morsom roman om Indien? Ja, Aravind Adiga viser i denne overraskende, satiriske og kritiske roman, at det kan man. Den er virkelig et besøg værd.
Læs mere

Tainaron : breve fra en anden by

Brevroman bestående af 30 ubesvarede breve skrevet af en kvindelig jeg-person, der opholder sig i byen Tainaron, der forandrer sig ustandseligt og hvor indbyggere ligner insekter
Læs mere

Prioritaire

Af Iselin C. Hermann

Prioritaire

Brevroman om to ensomme mennesker - han fransk, hun dansk - som gennem deres korrespondance oplever en lidenskab som deres hverdagsliv ikke rummer.
Læs mere

Kærlighedsbreve til de døde

Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete.
Læs mere

Kærlighedsbrevet

Af Lucinda Riley

Kærlighedsbrevet

Kærlighedsbrevet har krimielementer, og der findes mange bedre krimiforfattere end Lucinda Riley, hvis styrke ligger i den storslåede historie og det smukke sprog. 
Læs mere

Det der er

Af Peter Asmussen

Det der er

I årene op til murens fald lever Renate et stille liv i den østtyske del af Berlin sammen med mand og børn. Et liv som hun i hemmelighed skriver breve om til en mand, som hun mødte…
Læs mere

Farven lilla

Af Alice Walker

Farven lilla

Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.  
Læs mere

Et ansigt til Emily

Af Asta Olivia Nordenhof

Et ansigt til Emily

Lille, fragmentarisk roman om Rosa og Emily og deres kærligheder, længsler og savn suppleret med en søgen efter sammenhænge og ønsket om at sætte spor.
Læs mere

Kvindehjerter

Af Karin Michaëlis og Betty Nansen

Kvindehjerter

I brevromanens intime bekendelsesrum finder man skyld, skam og selvbedrag, men også humor og samhørighed, når begær og ægteskabets snævre rammer skrives frem. Originaludgave: 1910
Læs mere