Bog

Yoko Tsuno - mørkets maskepi : Vindens datter, Gengangerens hævn, Rhinguldet

Af (
2020
)

Anmeldelse

Yoko Tsuno - mørkets maskepi : Vindens datter, Gengangerens hævn, Rhinguldet af Roger Leloup

24 apr.20

Magisk gensyn med den japanske heltinde Yoko Tsuno og tegneserierne Vindens datter, Gengangerens hævn og Rhinguldet, der tilsammen udgør samlebind nr. 7 i rækken.

Samlebindene om Yoko Tsuno er en hyldest til den måske mest berømte japaner og præsenterer samtidig tegneserierne på en helt ny måde. Hvert af bindene har en tematisk indgang frem for kronologisk, hvilket giver en ny forståelse for karakteren Yoko Tsuno, men også for skaberen Roger Leloups tanker om tegneserieuniverset og dets udvikling.

I hvert af samlebindene er der lækkert ekstramateriale i form af skitser, baggrundshistorier om tilblivelsen og meget flotte helsides illustrationer. Man får afgjort en ny respekt for tegneserieforfatteren og den enorme og langvarige research og arbejdsindsats fra indledende skitse til færdigt produkt, der ligger bag skabelsen af et tegnet værk.

’Mørkets maskepi’ samler ’Vindens datter’, ’Gengangerens hævn’ og ’Rhinguldet’, der alle trækker tråde til den japanske forretningsmand Ito Kazuky. Umiddelbart synes ’Gengangerens hævn’ at falde udenfor temaet, men ifølge Roger Leloup vil årsagen, til at denne er med, fremstå indlysende med det kommende samlebind.

I ’Vindens datter’ rejser Yoko Tsuno til Japan. Den skruppelløse forretningsmand Ito Kazuky har stjålet den kunstige tyfon, som oprindeligt blev skabt af Yokos far. Kazuky har dog ikke til hensigt at bruge tyfon-maskinen til fredelige formål, men ser i stedet muligheden for at skabe et stærkt militærvåben. Hundreder af liv er på spil, og Yoko Tsuno og hendes barndomshelt Aoki kommer i overhængende fare.

I ’Gengangerens hævn’ holder Yoko og Pol ferie i Skotland. På vej mod Loch Ness i det skotske højland bliver de på typisk Yoko Tsuno-vis hvirvlet ind i et mysteriefyldt eventyr på et dystert slot, der rummer hemmeligheder fra fortiden og en genganger, der på uhyggelig vis viser sig om natten. Med hjælp fra sin sunde fornuft, sin tekniske indsigt og evne til at gennemskue mennesker og omgivelser er Yoko snart på vej mod en makaber og rystende opklaring, som bestemt ikke er ufarlig.

I ’Rhinguldet’ er Yoko Tsuno i Köln for at besøge sin tyske veninde Ingrid. I katedralen bliver en japansk kvinde overfaldet for øjnene af Yoko, som efterfølgende lader sig ansætte som sekretær for Ito Kazuky, der tilsyneladende har forbindelse til kvinden. Men hvilke planer har Kazuky, og hvad er det, der foregår ombord på det tog, som forretningsmanden kører rundt i? Yoko bliver snart hvirvlet ind i et internationalt drama og får brug for al sin viden som elektroingeniør for at opklare mysteriet.

Bogdetaljer

Secondary title
Yoko Tsuno - integrale, 7
Forlag
Cobolt
Oversætter
Niels Søndergaard
ISBN
9788770857994
Antal sider
164

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer