Bog

Woodwalkers - Carags forvandling

Af (
2018
)

Anmeldelse

Woodwalkers - Carags forvandling af Katja Brandis

08 okt.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Woodwalkers kan læses af børn fra 11 år, og de fleste fantasylæsere vil elske seriens gode tematikker, eksotiske dyr og fine forsider.

Ved første øjekast ligner Carag en helt normal dreng. Men bag hans særlige, lysende øjne skjuler der sig en hemmelighed. Carag er changer/woodwalker, og han kan forvandle sig til et dyr. Carag er vokset op, dels som menneske, dels som puma, i Rocky Mountains vilde natur, sammen med sin familie, der består af far, mor og storesøster Mia. Ingen af de tre tænker særligt høje tanker om mennesker og vil allerhelst leve som vilde pumaer oppe i bjergene. Men Carag vil hellere være menneske, leve et menneskeliv og gå i skole.

Da Carag bliver elev på Clearwater High, som er en hemmelig kostskole for changere, føler han sig hjemme. Eleverne på skolen skal bl.a. lære at kontrollere deres forvandlinger og nogle også deres temperament. Carag får hurtigt et par venner, Holly, det frække egern, og Brandon, en meget genert bison. Og Carag har brug for gode venner, for changernes verden er fuld af farer, og der skelnes klart mellem rovdyr og byttedyr. Især ulvene skaber store problemer for Carag og hans venner. Og hvem er den mystiske edderkop, der altid synes at sidde i et hjørne?

En virkelig fin dansk debut for den tyske forfatter Katja Brandis. Dette et første bog i serien ’Woodwalkers’, og de tre næste i serien er allerede oversat til dansk. Som i andre virkeligt gode fantasybøger er der masser af gode tematikker, her svøbt i skikkelse af forskellige dyr. Der indgår emner som både mobning, ensomhed, kærlighed og venskab, samtidig med at historien er en spændende dannelsesrejse. Det er en meget interessant verden, Katja Brandis har skabt, og de fleste børn og unge elsker dyr og vil være meget fascinerede af tanken om at kunne forvandle sig til et.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co.
Oversætter
Birgit Fuglsang
Faustnummer
53870430
ISBN
9788793592438
Antal sider
257

Tema

Fik du læst?

Tema

Årets bedste bøger 2021

Vi gør status over bogåret 2021 og præsenterer redaktionens bedste læseoplevelser, der rummer storslåede historiske og personlige skildringer og aktuel debat om køn, klima og kriser.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser