Bog

De udøde

Af (
2019
)

Anmeldelse

De udøde af Johan Egerkran

09 feb.19

Imponerende billed- og opslagsværk, som samler verdens folketro og skræk for døde sjæle, gengangere og de farlige levende døde.

Johan Egerkrans er svensk illustrator og forfatter til en række fine opslagsværker med viden om alt fra dinosaurer til nordiske guder, nordiske væsner og nu også de udøde. ’De udøde’ introducerer og kategoriserer forskellige former for spøgelser, gespenster og rastløse døde sjæle, som af forskellige årsager går igen. Værst er dog de levende døde, som fortærer og besætter de levende enten af umættelig blodtørst eller hævn.

Døden og frygten for at dø er en central del af alle menneskers liv. Derfor har vi altid haft en særlig trang til at forklare og sætte ord på dødens mysterium uanset tro og religion, og det ikke altid på en behagelig måde. Der er masser af skræk og advarsel forbundet med de uhyggelige gengangere og udøde, der findes i forskellige variationer verden over. Alligevel er der mange ting de har tilfælles, og Johan Egerkrans samler denne viden i bogen, så det er nemt at danne sig et overblik.

Vampyr, varulv, dhampir, succubus, banshee, golem og zombi er blot nogle af de farlige udøde, som huserer i overtroen. Ofrene kan være hvem som helst, men særligt spædbørn, mødre eller familiemedlemmer til den udøde er i farezonen. ’De udøde’ indeholder derfor også en grundig beskrivelse af, hvordan man genkender og beskytter sig mod de udøde.

Udover at skrive spændende artikler om de mange forskellige udøde væsner og deres oprindelse, kan Johan Egerkrans i den grad tegne! Ethvert væsen i bogen har sin egen illustration, og det er formidable små kunstværker hele vejen igennem. De indgyder præcis den rette mængde frygt og gore, som en udød bør repræsentere som et skræmmende og mareridtsagtige væsen.

’De udøde’ er et flot og gennemført værk, der oser af kvalitet. Det indeholder essentiel viden om dødens mørke side i form af diverse gengangere og levende døde, der hjemsøger deres omverden til skræk og advarsel for andre.

 

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Annette Lerche Trolle
Faustnummer
46157877
ISBN
9788741506647
Antal sider
125

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer