Bog

Ægteskab for amatører

Af (
2005
)

Anmeldelse

Ægteskab for amatører af Anne Tyler

13 feb.06
AfSusan von Magius
Skribent

Velskrevet, vemodig og tankevækkende historie om en amerikansk familie i årene fra 1941 til i dag.

Det starter som en lovestory for fuld udblæsning. En ung mand og en ung kvinde, Michael og Pauline, mødes. Hun er kommet til skade, og han forbinder hendes sår, og BANG - de falder for hinanden. Lykkeligt og romantisk. Sådan ser det i hvert fald ud på overfladen, men det er ikke romantikken, der kommer til at fylde mest siden hen.

Selvom Pauline er på nippet til at bakke ud af våbenhuset, så bliver de gift, flytter sammen og får 3 børn. Men hurtigt bliver skænderierne og den stille krig hverdag. Parrets børn bliver, med alvorlige konsekvenser, klemt i en familie, hvor far og mor måske dybest set ikke bryder sig om hinanden.

Men hvorfor bliver de sammen i 30 år? Er det af gammel vane? Rækker deres fantasi ikke videre, eller finder de nydelse i at bekrige hinanden?

Der findes nok ikke et enkelt svar på disse spørgsmål, men Anne Tyler har skrevet en god roman om menneskelige relationer og de triste, men udbredte skærmydsler, familielivet kan medføre. Vi er langt fra feel-good romanen.

Der er ingen helte i bogen, kun en samling stakler, der har ualmindeligt svært ved at få livet til at fungere. Måske fordi de, dybest set, aldrig har taget stilling til, hvad de ønsker sig af livet. Måske er de bare helt almindelige mennesker. Jeg håber det ikke!

Oversat af Bente Kastberg. Gyldendal, 2005. 313 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Bente Kastberg
Faustnummer
25642759
ISBN
9788702027457
Antal sider
313

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser