Bog

Beautiful creatures - stormvind

Af (
2012
)

Anmeldelse

Stormvind af Kami Garcia og Margaret Stohl

18 jan.13

Paranormal romance sat i lille sydstatsby, hvor en anden verden lurer under den stivnede og trivielle hverdag. Første bind i ’Beautiful Creatures’, en ny paranormal serie til elskere af genren.

16-årige Ethan bor i den lille amerikanske by Gatlin, hvor intet nogensinde ændrer sig. Han kan ikke vente med at blive færdig med High School, så han kan flytte væk. Det forudsigelige liv ændrer sig imidlertid, da Lena begynder på skolen. Hun er niece af byens mærkelige eneboer - og Ethan drømmer om hende, endnu inden hun ankommer til byen.

Snart er Ethans hverdag mere end almindeligt kompliceret. Byens gode borgere vil drive Lena ud af byen igen, samtidig med at han opdager, hvilken anderledes verden hun er del af - og som han måske også hører til.

Forfatterne bag ’Stormvind’ skaber deres helt eget miljø. På den ene side beskriver de en sydstatsby, der stadig går meget op i Borgerkrigen, og selvom beskrivelsen af byen sandsynligvis er rimeligt rammende for nogle byer i USA, håber jeg også, at den er udsat for en vis karikatur. Mentaliteten virker næsten for fremmedartet. På den anden side fletter forfatterne en anden verden bestående af magi, voodoo, en gammel familieforbandelse og hemmeligheder ind i den stillestående by.

’Stormvind’ er fyld med magi, både den lyse og mørke slags, og det er en spændende verden at udforske. Ethan er sympatisk, og det er helt forfriskende at læse en paranormal romance set fra fyrens synsvinkel. Bogen virker dog en smule for lang efter min smag. Indbyggernes forsøg på at drive Lena ud – det nærmer sig næsten en hekseforfølgelse – fylder en del, og man kan til tider tænke, om der er mere i det end ualmindelig snæversynethed. Det er Romeo og Julie om igen – nu med et magisk twist.

Der findes fire bøger i serien, og i år 2013 kommer den filmatiserede ’Stormvind’ i biograferne.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Stig W. Jørgensen
Faustnummer
29649103
Graphic
David Caplan
ISBN
9788711396544
Antal sider
573

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer