Bog

Smukke dreng

Af (
2019
)

Anmeldelse

Smukke dreng af Charlotte Fischer

19 nov.19

Velskrevet og hårdtslående ungdomsroman om selvskade, skam og sorg er en af de bøger, der bare skal læses.

17-årige Nor er cool, smuk og populær og er en del af Nordsjællands elite, men indvendigt falder alting fra hinanden. Udadtil ser alt perfekt ud, og Nor klarer sig godt blandt vennerne og har den helt rigtige kæreste. Men i hjemmet går tingene skævt. Da Nor blev født, døde hans mor, og Nors far hader ham, bare fordi han findes. Også farens kæreste udnytter ham, men ingen hører Nors råb om hjælp. Fuld af skam, skyldfølelse og fornedrelse griber den ulykkelige Nor til selvskade for at holde mørket nede.

’Smukke dreng’ er en barsk mavepuster, der med rå realisme afspejler den virkelighed, nogle unge desværre færdes i . Romanen er sprogligt helt i øjenhøjde med de unge og fortæller lige ud af posen, hvordan det er at være en 17-årig dreng på godt og ondt. Og det er noget af det allervigtigste ved denne roman: at vise at også drenge kan have det svært og have brug for hjælp.

Charlotte Fischer er en fremragende formidler. Hun gør det muligt at spejle sig i personer, som ligner en selv og måske har det svært, uden man kan se det på overfladen. Det er vedkommende læsning, som rammer dybt og hårdt, og vigtigst af alt peger på det pres unge oplever i dag fra sociale medier,  omgangskreds, skole og forældre.

Eftersom det er meget vigtige og aktuelle problemstillinger forfatteren sætter ord på i ’Smukke dreng’, er den helt oplagt til brug i undervisningen. Anbefales fra 14 år..

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
47279887
ISBN
9788758836096
Antal sider
380

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer