Bog

Den falske købmand

Af (
2002
)

Anmeldelse

Den falske købmand af Jørgen Lindgreen

27 sep.11

I året 731 besætter den ærgerrige jyske konge Angantyr Fyn. De jyske krigere tvangsudskriver med hård hånd fynboer til tvangsarbejde ved Dannevirke. Men den fynske konge Regnar har stadig et kort i ærmet.

Da skibsbyggeren Sigurd Vibe står med en dødsdom over hovedet for at sætte sig til modværge, bruger Kong Regnar sin indflydelse til at ændre dommen til fredløshed.

Sigurd Vibe bliver sat på et lille skib med en mission om at samle de jyske modstandere af Kong Angantyr under dække af at være en købmand på vej til Ribemarkedet.

Ved Lillebælt strander skibet i en forårsstorm, og den unge jyske høvdingedatter Nanna beordrer sine folk til at redde Sigurd og hans besætning. På trods af at være på hver deres side i konflikten opstår der sød musik mellem Sigurd og Nanna. Men markedet i Ribe venter og Angantyrs mænd er på sporet af Sigurd.
Synsvinklen i bogen skifter løbende og udover Sigurd Vibe ser læseren også handlingen fra Nannas og nogle af deres modstanderes synsvinkel.  Sproget er lidt gammeldags iblandet ord som skurrer i en vikingehistorie som ”produktionsformer” og ”officerskorps”.

Men det vejes op af en spændende spionintrige.

"Den falske købmand" er første del af Jørgen Lindgreens trilogi om danerne lige før vikingetiden indledes. De efterfølgede bind er ”Nanna – Danernes gesandt” og ”Dannevirkeslaget”. 

Jørgen Lindgreen har også skrevet en historisk serie om Grevens fejde samt mere socialrealistiske historier fra det fynske arbejdermiljø.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Faustnummer
24031985
ISBN
9788779551312
Antal sider
244

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer