Bog

Heksejægerens lærling

Af (
2005
)

Anmeldelse

Heksejægerens lærling af Joseph Delaney

05 okt.16
AfJette S. F. Holst
Skribent

Underholdende og velskrevet dark fantasy om drengen Tom, der pludselig befinder sig ansigt til ansigt med både hekse, gengangere og skræmmevæsener.

Thomas Ward er den syvende søn af den syvende søn. Og med seks ældre brødre er mulighederne ved at være udtømte, da faren skal finde arbejde til Tom. Toms moder sørger dog for, at Tom kommer i lære hos Heksejægeren Gregory.

Jobbet som lærling er hårdt. Dels skal Tom lære alt lige fra latin til at grave huller til at binde skræmmevæsener i. Dels fordi alle skyer heksejægere og dermed også deres lærlinge. Det er derfor en både ensom og farlig beskæftigelse.

Hvor farligt går op for Tom, da han møder pigen Alice. Hun hjælper ham mod nogle drenge fra landsbyen og får ham til at love at hjælpe hende til gengæld. Kort efter kaldes Gregory ud på en opgave, og så forlanger Alice sit løfte indfriet. Da Tom hører opgaven, er han godt klar over, at det ikke er helt godt. Men et løfte er et løfte. Det går dog op for ham, at nogle løfter er det farligt IKKE at bryde. 

’Heksejægerens lærling’ er første bind i serien Wardstenen, hvor der på dansk er udkommet 12 bind. Det er en ungdomsbog, som dog sagtens kan læses af voksne. Jeg blev i hvert fald hurtigt fanget ind af universet, hvor hekse, gengangere og skræmmevæsener er ligeså virkelige som mennesker.

Historien er letlæst, men indeholder også grumme scener, ligesom flere af personerne er mere nuancerede, end man ofte oplever i ungdomsbøger. F.eks. er Toms mor ikke helt almindelig, men hvilke hemmeligheder gemmer hun på?

’Heksejægerens lærling’ er en underholdende fortælling fyldt med magi og drama. Bogen er desuden lækker i sit layout lige fra sit mørkegrønne omslag, hvis mønster får bogen til at fremstå som en slidt læderindbundet opslagsbog, á la den Gregory giver til Tom, til de fine sort/hvide illustrationer, der indleder hvert kapitel.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
25641817
ISBN
9788762601383
Antal sider
259

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser